Mirštantys COVID-19 pacientai maldauja vakcinos – tačiau gydytojai sako, kad jau per vėlu: 96 proc. mirusių buvo neskiepyti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-07-28 13:07
Net, jei COVID užsikrečiamumas priklausytų vien nuo žmogaus fizinės būklės, vistiek vyriausybė neprivers žmonių sveikai maitintis ir sportuoti - tai būtų 1000 kartų sunkesnė užduotis, nei porą kartų per metus pasiskiepint
Po0 2021-07-28 13:36
https://i.redd.it/sikuuht2bsd71.png Manyčiau neblogas grafikas (šaltiniai nurodyti grafike)
immortallt 2021-07-28 14:22
Tuoj atbėgs antivakseris ir aiškins, kad klastojama, arba kad nesvarbu statistika, vis tiek miršta, todėl yra 50/50
bahuriux 2021-07-28 14:33
Dvigubas nulis 2021-07-28 14:46
.
sub 2021-07-28 15:42
Bahuriux, nu blyn. Davai be išvedžiojimų, straipsnio tema "mirštantys covid-19 pacientai ir t.t.", tai mes ir diskutuojam apie skiepytų ir neskiepytų mirtys, kokia statistika. Po0 numetė linką, nu kur tikrai viskas gana aiškiai parodyta, bet trukt už vadžių vėl išpradžių, lrt kažką parašė apie deltą atmainą, ir kad pasiskiepyję ja vistiek užsikrečia. so what? Skirtingos temos. Ar mes tai neigėm, ar mes kur tvirtinome kad pasiskiepyjęs žmogus negali užsikrėsti covid-19 ar kita jos atmaina? Mes bandom jums logiškai įrodyti, kad skiepas duoda didesnę galimybę pasveikti ir išgyventi, jeigu susergi Covid'u. Ar taip sunku tą suprasti? Ar jūs specialiai nepataikot į esmę, ar tai įgimtas dalykas?
HardAxe 2021-07-28 15:52
Kad pasiskiepijus pradeda galioti 2019m argumentas "tai tik eilinis gripas". Paskiepytiem skaičiai lyg ir tampa panašūs į gripo, saugotis reikia tik dėl neskiepyto jaunimo.
immortallt 2021-07-28 16:51
Sergančiųjų delta atmaina kartais daugiau skiepytų, nei nesiskiepijusių. Tai kaip čia skiepyti yra platintojai? Skiepytam sergančiam užkrėsti kitą skiepytą yra 17 kartų mažesnė tikimybė net ir delta atveju, nei neskiepytam sergančiam, kitą neskiepytą. Tai imame dar vieną aukštį, skiepytas užsikrėsti nuo kito skiepyto ir užkrėsti kitą skiepytą tikimybė yra 300 kartų mažesnė, nei neskiepytoje populiacijoje. Nu jau juokingi darotės su tuo argumentu - neištestuota. Gripo vakcinas leidžia kasmet, nejau galvojate, kad jas testuoja 10 metų prieš išleidžiant?
Evil Goku 2021-07-28 17:25
Pradėsiu nuo to, kad gripo virusai nepriklauso koronavirusų šeimai. https://en.wikipedia.org/wiki/Virus_cla ... NA_viruses Dėl Islandijos pamėginsiu paspekuliuoti, keliauti iš Islandijos praktiškai galima tik lėktuvu, o tai darant reikia būti (daug patogiau nei testuotis) pasiskiepijus, tai kaip ir natūralu, kad keliaujantys parsinešė virusiukų. Kitas aspektas, žinau žmonių kurie kategoriškai prieš skiepus ir testavimą, Lietuvoj tokių nemažai, turbūt it kitur jų yra, todėl net ir sunkiai sirgdami jie nesileis būti tiriami. Kol kas man įdomiausia yra - paguldytų į ligoninę žmonių dėl covido statistika. P.s. gal kas turit aspirino poveikio žmogui po 20 metų klinikinius tyrimus? Bet kad būtu tirti ir visi jo generiniai variantai,
bahuriux 2021-07-28 18:08
Diskusija tik truputi OT nes straipsnis apie tai, kad mirštantys ir sunkiai sergantys prašo vakcinos, kuri jau aišku nepadės, čia apie tai net nėra ką diskhtuoti. O diskusija nukrypo link tiek skiepytų tiek ne. Aš girdėjau tokių pasisakymų iš kaikurių medikų pradirbusių dešimtmečiais su užkrečiamom ligom, jie gasdino kad galimai visi skiepyti mirs nuo coronos kažkelintos atmainos tik loterija, nuo kokios mutacijos. Jie argumentuoja taip, skiepas numalšina natūralų imunitetą kuris savaime aišku irgi nėra tobulas ir lastelės gamina tik vienos tam tikros rūšies antikūnus kokius liepia skiepo mRNR, ar tradicinis skiepas su deaktyvuotais virusais, o pasirodžius kitai atmainai kuri visiškai nereaguoja į skiepo sukurtus antikūnius bus masiškai išžudyti nes imunitetas bus labai užsiėmes antikūnių gamyba kurie nereikalingi įveikti tai atmainai. Tuo tarpu prislopintas natūralus imuniteas kurs dažniausiai susidoroja su peršalimo virusais ir dažnai net nežinomais organizmui, negalės daryti nieko nes nebus tam pakankamai resursų. Aš ne medikas tik man tai nuskambėjo pakankamai kogiškai, kad priimčiau tai kaip galimai teisingus argumentus. Kokia nuomuonė tuo klausimu pas jus? Žinau kad bent pora iš čia diskutuojančių yra susije su medicina.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-28 18:45
už statistiką. Va iš tokių galima priiminėti sprendimus, o ne iš 94/96 - boo boo boo Kita vertus aš vis tiek būčiau linkęs pirmiau taikyti tyrimus "ar reikalingas skiepas" užuot skiepijus visus iš eilės. Turim labai aiškią situaciją su antibiotikais - jie buvo skiriami kone aklai, ko pasekoje dabar turime problemą, nes bakterijos išsiugdė imunitetą visai tai galybei antibiotikų.
Kyborg 2021-07-28 19:29
Visa statistika viešai prieinama. Tarp hospitalizuotų pilnai vakcinuoti sudaro vos 4%. https://experience.arcgis.com/experienc ... ge/page_3/
Evil Goku 2021-07-28 22:48
Na čia koks homeopatas ar panašaus lygio "medikas" galėjo taip sumastyt. Skiepas nemalšina imuniteto Skiepas neliepia gaminti antikūnius Ką daro skiepas, tai ląstelei, kurią paveikia, "liepia" gaminti baltymą (taip veikia tiek RNR - fizer/moderna, tiek DNA-AZ/jonsonas/sputnikas). Pats baltymas nėra kenksmingas, bet jis yra esminis koronovirusui. Kadangi baltymas yra svetimkūnis, imuninė sistema pradeda gaminti antikūnius, pagaminę tinkamus, juos "išsaugo". Kita kart sutikę tokį baltymą (kad ir viruse) imuninė sistema jau "žino" kokį antikūnį gamintis kovojant konkrečiai prieš tą baltymąm jį neutralizavus neutralizuojamas ir pats virusas. Bet tai nereiškia, kad imuninė sistema nekovoja prieš kitas viruso dalis.
sub 2021-07-29 13:12
Apie kuriuos medikus kalbam, tradicinės medicinos, ar Kiguolio alternatyvios medicinos šalininkus?
bahuriux 2021-08-01 07:57
Kalbu apie Nobelio premijos laureatus ir šiaip medikus dirbančius tą darbą.
AAA000 2021-08-01 08:29
nevisai taip veikia imunitetas. cia ne logaritmine priklausomybe - o fraktalinio pobudzio. jis veikia kaip paspartinta reakcija i dirgikli. antikuniu negamina istisai. sita gamyba slopsta. ir tas apsauginis resursas del kurio tu pergyveni vel kaupiamas. skiepas suaktyvina maksimaliai tam kartui. o aktyvumo lygi galima kazkiek reguliuot per skiepo aktyvios medziagos koncentracija. jie ten populiacini ekspermentini vidurki kazkoki paima ir tiketina degradacija. cia ju komercines paslaptys prasideda, taip kad nesuzinosi tiksliai net... o aptarnaujanti medicina - jie tik vykdytojai daugeliu atveju. imunitetiniai pajegumai pas zmones skiriasi. pas jaunesnius jis pajegesnis tiesiog. ir ilgesniam laikui padaugeja tik lasteliu - informacijos neseju - ka reikia aktyvint organizmui. jei tu uzsikreti "silpnai" - tai mazai aktyvatoriu ir suveikia. toks nespeja isplatint - jo platinimo faze trumpesne, kol pereina iki isorinio platinimo. ar isvis nebuna net - irganizmo viduje pasibaigia isplitimas . cia viskas tarpusavy susije - imunitetas - kompleksine sistema. o tu galvoji kad tai sandelys kazkoks priesnuodziu jei supaprastintai - imunitetas yra labiau uztaisytu 3d printeriu saugykla nors gydymas butu aisku kad geriau - tai jau butu medicinos kazkokia pergale. jis padetu ir jau beviltiskiems ligoniams. taip kad medicina reikia kreipt atjauninimo-stabilizavimo kryptim - jei norima pazangos. viduramziskos metodikos, mesinejimas, nuodijimas ir zoleles - jau aiskiai issikvepe... as manau ta rRNR tipo vakcina yra zenklus suolis pries senesnes. imuniteto dirginime geresnej vietoj isiterpia. ir galima ilgalaike zala aiskiai mazesne. dirbt galima daug metu kazkur, tame tarpe ir medicinoje - bet jei glusas mastyme - tokiu ir liks... sitoj vietoj tavo argumentuote skysta... daug dirbdami prisirankioja tik teisingu igudziu. srities ismanymo - ne. ismanyma kaupia tik isimtinai besidomintys ir ekspermentuotojai. nezinau kodel tu manai - kad tai netaikoma medicinai... sitai galioja visur.
sub 2021-08-03 11:58
Gana aiškūs skaičiai: iš 100 % mirusių nuo COVID - 96 % nebuvo paskiepyti. Iš 100 % nuo Covid susirgusių ligonių 94 % nebuvo paskiepyti. Kas čia neaišku? 4 % iš mirusių buvo paskiepyti, ir 6 % iš susirgusių buvo paskiepyti. 96:4 = 24 kartais didesnė tikimybė likti gyvam nuo COVID jei esi pasiskiepyjęs, 15.6 karto didesnė tikymybė nesusirgti Covid jei esi paskiepytas. Būtų galima sakyti, kad nemoki skaičiuoti.
Niemand 2021-08-03 14:04
Nugi ne. Nesigilinant į pačių skaičių kilmę, susirgusio sampratą, išsibarstymą ir su (šiaip klaidinga) prielaida, kad skiepyti/neskiepyti pasiskirstę tolygiai: - jei bendroje populiacijoje yra 50 proc. pasiskiepijusių, tai nuliniame variante tarp susirgusių irgi būtų 50 proc. pasiskiepijusių, o yra 6 proc., taigi efektyvumas dėl skiepų yra 50 / 6 apie 8 kartus mažesnė tikimybė; - jei susirgusių populiacijoje yra 6 proc., tai nuliniu atveju mirusių irgi būtų 6 proc., o yra 4 proc., taigi efektyvumas dėl skiepų yra 6 / 4 apie pusantro karto. Čia elementari matematika, realybėje yra daug faktorių, tiek socialinių, tiek medicininių.
BishopaZ 2021-08-03 15:36
skiepu salutinis poveikis kaip kresuliai, miokarditas, periokarditas, Guillain-Barré ssindromas ir t.t. nuteikia labai dziuginanciai Juolab, kai ilgalaikiai vakcinos poveikio tyrimai dar net neipuseje O bent jau delta ir skiepyti ir neskiepti apsikrecia ir apkrecia vienodai tame nera jokio skirtumo, cia tik galimai (galimai!) serga lengvesne forma bet ir tai nebutinai. P.s.: siame aspaekte galimibiu pasas yra ne tik kad nenaudingas o netgi labai zalingas skatinantis viruso plitima. https://www.youtube.com/watch?v=TRc9yKSjkP0
kestutisz 2021-08-03 16:17
Vieną pliusą žinau - dabar kad gauti tą popiergalį sako užteks ir antikūnių testo - tai gali būt, kad va gal po to statistika rodys nebe pieno riebumą.