Mirštantys COVID-19 pacientai maldauja vakcinos – tačiau gydytojai sako, kad jau per vėlu: 96 proc. mirusių buvo neskiepyti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-08-04 10:47
cia tas tavo straipsnis gryna propaganda bukiems. viskas daug sudetingiau. kritinis mastymas yra ne pastebet kazkokias sasajas, o sugebet jas patikrint ir padaryt teisingas isvadas. jei tu pastabus - tu tiesiog daugiau visko stebi ir pastebi. arba jei tu daugiau apsisvietes - tu turi daugiau pirmines informacijos palyginimui arba i ka reikia atkreipt demesi. cia jau yra tiesiog issilavinimas. dar buna tiesiog sutapimai. va situs atvejus net kritiskai mastant sunku atmest as pvz tokiu atveju priimu kaip pirmini varianta, kad tai tiesiog sutapimas, nors ir atrodo kitaip. ir laukiu ar bandau gaut daugiau duomenu. jei ju neatsiranda - sutapimas. kai kitam cia tiesos paaiskejimas ir nusvitimas priezastys (kaltininkai) visada buna. bet kokiu atveju. svarbiau cia samoninga, specialiai kenkejiska ar atsitiktine veikla. ar tiesiog globalus faktorius ir pan. galiu pasakyt taip - tie kur serga kokia nors paranoja paprastai patys dirba kokias nors kenkejiskas veiklas. ir paranoja tiesiog del baimes but isaiskintiems. informacijos slepimas savanaudiskais tikslais - irgi tokia veikla. paranoja vieniems kad kazkas suzinos, o kitiems, kad nuo ju asmeniskai slepia - ir visi ir esmes teisus nors del skirtingu priezasciu. antivakseriai daugumoje tiesiog kvailiai. nesupranta sudetingu dalyku ir nemoka ju patikrint. niekas per daug nesivargina nusileist iki antivakseriu lygmens ir viska jiems isaiskint. o jiems paranoja, kad jie palikti uz borto - nes jie ta pastebi, kad juos meta uz borto. va ir ismesim - nes jau mazuma tegu pradeda mokintis plaukt savarankiskai - jie gi aiskina kad moka...
kestutisz 2021-08-04 10:55
Jie naiviai (ir tuo pačiu labai agresyviai) tikisi, kad va, visus "savo noru" suskiepys - ir loterija tiesiog baigsis. Tai čia ko gero pats juokingiausias viso to marazmo objektas, nes to tiesiog nebus :) Tuo pačiu visiškai negali pripažinti, kad nelabai tuo skiepu ir tiki, nes jei tikėtų - būtų dzin tie kurie nesiskiepijo, svetimas skausmas tiesa pasakant niekam neįdomus, ir jei mirs - tai tik pasijaus teisingesniais :) O kai netiki - supranti, kad taip kaip dabar šita atmaina lygiai taip pat laisvai plisdama kaip ir skiepytiem, tai ir neskiepytiem gali mutuoti ir į kokią agresyvesnę.
HardAxe 2021-08-04 11:02
man regis deltos stiprioji pusė, kad ji lengviau užkrečia vaikus? Gali būt, kad plinta tarp visų vienodai. Bet paskiepyti dažniau prasisuka besimptome forma, tai kažkiek iškreipia statistiką. Man asmeniškai įdomiausia ligoninės statistika. Jeigu skiepas apsaugo nuo ligoninės laikyčiau jį efektyviu. Geriausia jei nuo skiepo/vaisto simptomai nebūtų rimti. Dabar klasikinis gripas užknisa kai pasigauni, o jei tokį gaut kartą-du metuose, tai gyvenimo kokybė tikrai suprastėja. Labai tikiuosi, kad su tokiu biudžetu ir poreikiu greit atsiras vaistai, baigtųsi tos nesąmonės su skiepysiu/nesiskiepysiu ir pan. čia truputį nesutinku. Jeigu skiepas tave apsaugo 100%, bet neskiepytų užtektinai, kad perkrautų gydymo sistemą tai turėsi elementarių problemų gimdydamas ar operuodamas apendicitą per pandemiją. Tuo pačiu kentės ekonomika ir turėsi didesnę dalį BVP skirti medicinai. Jei vienas skiepas kainuoja 10€, tai kiek kainuoja pastoviai išlaikyt 200 hospitalizuotų pacientų? (patalpos, įranga, personalas...)?
kestutisz 2021-08-04 11:36
Tai šitą gąsdina, kad "išspręs" - tiesiog nelaidos nekrikštų, oi - nebegydys neskiepytų :)) O jei rimčiau - lovos yra 2 metų senumo problema, kiek jų padaugėjo? Jei vietoj idiotiško banerio tampomo lėktuvu išeina nors lovos koją nupirkti - pirkti reikia koją!
Ar_as? 2021-08-04 12:04
Šitas minkštasmegenių supratimas, kas yra lova, tai legendinis. Kiek reikia būti atsilupusiu, kad ligoninės "lovą" suprasti kaip baldą? Lova: 1. Gydytojų personalas. 2. Pagalbinis personalas. 3. Medicininė įranga. 4. Plotas. 5. Bendros paskirties reikmenys. 6. Lova Pirmam punktui padidinti (nežalojant kitų gydimo sričių) reikia nuo 5-10 metų, jei įsivaizduosime, kad žmonių galinčių tapti gydytoju resursas yra neišsemiamas (taip aišku ir įsivaizduoja minkštasmegeniai), realus turbūt 8-12 metų. Antram punktui laikas gerokai trumpesnis, resursas didesnis, vistiek reikia 2-4 metų. 3-5 taip, yra tik pinigų klausimas, visada galima greitai padėti raskladūškių koridoriuose ir pakabinti gliukozės lašinę, kad atsiknistų.
kestutisz 2021-08-04 12:30
Tai kiek jau per 2 metus paruošta 40-20% (taip, tūpai supaprastintai, pagal žaidimuose "buildinamus" unitus, bet čia pilnai tinka - čia gi "karas", nėra ten kažkokio stebuklingo individualaus gydymo - kairėn beviltiški, dešinėn gal išsikapstys) paruošto (2/5 ar 2/10) papildomo personalo? Parsiviliota atgal? Ar kadangi nieko čia tokio ten reklamai skirtas vienas kitas milijonas nekeičia, todėl juos paleidžiam į orą. Realiai matau tą banerį ir biesas ima - jei per daug mokesčių sumokam tai gal nu atiduokit atgal. Juolab teko kaip tik matyti kažkur eilinių "plokščiažemininkų" apklausą - negirdėjusių apie skiepus prakiškai NĖRA.
Ar_as? 2021-08-04 13:06
Kaip gerai, kai yra rimtų specialistų, kurie žino ir gali nuspręsti, kokios kompetencijos ir paruošimo gydytojui reikia. Blogai, kad tokie rimti specialistai spalinukės nuo makarono neatskirtų...
kestutisz 2021-08-04 14:18
Tai supaprastinu dar tada, jei apie paruošimą neina suprasti klausimo. Kiek perviliota emigravusių gydytojų? Perpirkta iš pigesnių šalių? Kad ir grubiai nupirktų paskutinio kurso studentų - pinigais ir EU viza/pasais? Jei tai būtų nors 1 už visą reklaminį biudžetą tai irg būtų nuostabus skaičius.
AAA000 2021-08-04 14:33
kazkur kazka skaiciau - buvo kaina ivardyta, bet nededu garantijos. ta mistine intensyvios terapijos "lova" lygtai 32k€ metams. nesvarbu su ligoniu ar be... mane tai knisa kitkas. dirba medicinoje, desimtmecius. ir nezino jokiu skaiciu... o aiskina - mes pazangiausi ir efektyviausi - mokekit priedus ir dar neaisku ko nori. as gi ne is medicinos net... man tik klausimas medikams - koki suda jus ten veikiat tada? nes lygis tuoj zemiau viduramziu bus - mano isitikinimu gyvenimo trukmes neuztikrinat... skiepuko isvirkstimas pagal instrukcija as ir pats sugebeciau. uzpirko is esmes vyriausybe. jus ten visi smirdit sulinde tik kad kazkokius leidimus skiepui isdavinet ir registruot coronos simptomus telefonu? nes nieko daugiau ir nedirbat jau pora metu is esmes... net privatininkai stomatologai pradejo suda malt - varyt sako panoramines darytis, as tik konsultuoju uz babkes, o aparato neturiu - netvarkysiu... siuntima dave - joo - darausi puse metu jau...
Niemand 2021-08-04 15:23
Už kokius $? Mūsų PSD biudžetas prie geriausių norų negali konkuruoti su skandinavais, britais, vokiečiais ir t.t. Buvo jau vienas "genijus" ministras prieš penkmetį, saliamoniškai nusprendė padidinti valstybės finansuojamų vietų medicinos studijose. Rezultatas - 99 proc. naujų slaugytojų tik gavę diplomą emigravo...
kestutisz 2021-08-04 15:31
Kaip už kokius? Pinigų yra, tik nėra suprantimo kaip juos išleisti. Galima aišku ir aviatechniką naudoti, net turime gerų pavyzdžių - bet ne banerius tampyti, o ledus mėtyti reikia. Ir aukščiau kur rašiau - ir nesitikiu perpirkti iš vakariečių, tie kur pabėgo jau negrįš, čia jau ant valdžių "sąžinės". Kad jau emigravo tai reikia pataisyt situaciją ir bandyt iš naujo, bo su tokiom atmazkėm, išmirus tingintiem emigruoti korona bus mažiausia problema... Bet galima vogti iš rytinių kaimynų, tų pačių "irakiečių" (atsivesk mediką - priimsim visą šeimą, o atidirbus kontraktą spartanu Voketijon nuskraidnsim ir rekomendaciją išrašysim, nu tik ne taip grubiai aišku bo čia pasipiktins kas).
Ar_as? 2021-08-04 15:56
Dar pridėkim, kad viską vagiai ir vaginos iį seimo išvagia.... Askleisiu paslaptį: ne, pinigų nėra, mes esame ir dar nemažai būsime toje pozicijoje, kad džiaugsimės, jog iš mūsų visų užsiaugintų specialistų nenuneša. Už tų reklamų biudžetą gali tik slaugytojų iš irako prisivilioti, o ne gydytojų. Jei mąstai smegenimis, o ne..., greit supranti, kad negali naujai ateinantiems siūlyti po X, jei esamiems moki X-1. Taip padarius esami civilizuotoje šalyje A. užvers ieškiniais; B. patys išeis kitur, kur juos vertina. Todėl tuos tavo iššvaistytus "melejonus" reklamoms panaudojus medikų skatinimui visiem išeitų po tris saldainius ir spyrį šiiknon...
Niemand 2021-08-04 16:03
Iš rytinių kaimynų gana sėkmingai vagiam. O iš kitų - kokia kalba jie kalbės su pacientais? Rusakalbiai dar "pritaikomi", nors ir tai toli gražu ne visur.
HardAxe 2021-08-04 17:45
Į slaugus ir medikus imti tik tuos, kurie totaliai susimovė užsienio kalbos egzamine. + per 10 metų mokslo nemokyti jokios užsienio kalbos.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-04 19:17
Dėl šito tai pilnai su tavim sutinku. Turiu pažįstamų medikių, paklausinėju kartais ten tų specifinių dalykų - 0 atsakymų Tose valstybės išlaikomose darbovietėse matau tą pačią tendenciją: nesvarbu kokie tavo darbo rezultatai - jei turi tinkamą popierių ir stažą, gali tapti nors ir prezidentu Kalbant apie skiepą, tai čia kiek papildžiau argumentų sąrašą: skiepytis turi ir dėl to, kad ligoninės nepritrūktų vietos. Papildomai "lovai" reikalingos ne tik finansinės investicijos, bet ir personalo parengimas, kuriam reikia laiko.
Benediktas 2021-08-04 20:38
Kas norit, nesivakcinuokite, bet nepirškite savo nuomonės kitiems. Kas norės patys nuspręs. Bet dabar jau per vėlų 50% žmonių be pagrindo tiki antivakseriais ir jų melais. Aš pvz. pasiskiepinau, bet neseakiau niekam: "eik skiepintis ir pan", tai kiekvieno žmogaus nusprendimas. Antivakseriai taip pat neturėtų daryti savo agitacijos.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-04 20:44
Aš tai irgi čia svarstau svarstau... Iš tiesų skiepo vengiu nors puikiai suprantu jo naudą. Tai kaip ir priėmiau sprendimą pasidaryti "antikūnų tyrimą" - čia ir bus atsakymas ar toliau keliauti į namus ar "prie autobusiuko"
Benediktas 2021-08-04 21:12
Šią temą perskaitė beveik 3000 žmonių ir dalis paskaitė komentarus. Tai prisiskaitė tiek žinučių iš antivakserių kronikų, kad bijos dabar skiepintis. O pagrindo tam nėra, tik "bezdalai"... Šaunu... Ir taip yra Delfyje, Facebooke, Europoje, Amerikoje, Rusijoje - visur. Antivakseriai super aktyvūs, agitacija 24/7 prieš skiepus. Kokia gali tada būti vakcinacijos sėkme, po tokios antiskiepininku agitacijos kampanijos, kuri nesibaigia? Ir paskui dar pyksta turbūt tie patys, kad vyriausybė neįvykdė plano paskiepinti tiek ir tiek žmonių, todėl tai prasta vyriausybė Verčiam vyriausybę, skiepams ne! Jokių karantinų, ką noriu ta darau! B... dėjau ant kitų! Valstybė yra š...., jokie daktarai man neautoritetas, net izraelio ar amerikos, ar vokietijos. Aš pats geriau žinau, nes xyz tinklapyje skaičiau - čia tikroji antivakcininkų pasaulėžiūra.
kestutisz 2021-08-04 22:14
Tai niekas ir neperša nuomonės, tik bandoma atsverti covinacių argumentus - tie gi nestabdo, suskiepys visus, reikia to ar nereikia. Nors realiai dabar turi būt kaip per rinkimus - visi savo nuomones palaiko sau, žmogus pats pasirenka, kad ir blogiausią variantą - bet pats. Nes dabar visa "skieijimosi naudos" propaganda veikia tik atvirkščiai, bent mane asmeniškai. Tiek taškomi pinigai į orą (idiotiškas baneris), tiek prievarta ir gąsdinimai, tiek ir legendos apie 1000$ premija pasiskiepijusiems (Vanguard).
Benediktas 2021-08-04 22:21
Kažkodėl nesimatė, to pasilaikymo. Pasidėjo nuo 5G chipų vakcinoje. Kažkam užteko tokios frazės, kad neitų skiepintis. Būtų nereikėję jokių papildomų priemonių, jei nebūtu buvusi antivakcininkų propoganda.