Išmanūs namai: kokie dalykai yra būtini?  ()

Vis daugiau žmonių naudojasi išmaniųjų namų technologijomis, ir tam yra rimta priežastis. Išmanieji prietaisai palengvina būsto valdymą ir jūsų rutiną, taupydami laiką bei pinigus. Šiame straipsnyje pateikiame keletą svarbiausių išmaniųjų namų įrenginių, kuriais turite aprūpinti savo būstą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas namus paverčia išmanius?

Manoma, kad netolimoje ateityje daugelis įprastų namų prietaisų taip išmaniaisiais. Buitiniai prietaisai taps išmanūs dėl interneto ryšio arba prisijungimo prie kitų išmaniųjų prietaisų per Wi-Fi maršrutizatorių. Išmaniuosiuose namuose gali būti daug arba vos keli tokie prietaisai. Su kiekvienu pridėtu įrenginiu būstas taps vis labiau susietas.

Anksčiau išmanūs prietaisai dažniausiai apsiribodavo paprastomis komandomis, tokiomis kaip įjungimas ir išjungimas, temperatūros nustatymas, žadintuvai ir pan. Be to, šios funkcijos buvo prieinamos tik keliuose gaminiuose. Prie kiekvieno įtaiso turėjote prisijungti naudodami skirtingas programėles, o daugelis jų neveikė ir su Android, ir su iOS.

Šiandien beveik visuose prietaisuose, kuriuos galite įsivaizduoti iš garsių prekės ženklų, tokių kaip LG, Samsung ir Sony, yra įdiegtos tam tikros išmaniosios technologijos. Dėl šios priežasties, kartu su išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų asistentų populiarėjimu, tokie įrenginiai tapo prieinamesni paprastam žmogui.

Išmaniosios lemputės ir apšvietimas

 

Išmaniosios lemputės yra gana nebrangios, tačiau daro neįtikėtiną ir tiesioginį poveikį jūsų namams. Pavyzdžiui, paprasta balso komanda galite pritemdyti visas kambaryje esančias lemputes arba nustatyti tvarkaraštį, pagal kurį lemputės per dieną automatiškai keisis iš šilto atspalvio į šaltą mėlyną. Spalvotos išmaniosios lemputės atveria dar daugiau įspūdžių, nes jas galima lengvai pritaikyti ir jos suteikia namams puošnumo.

Jei tik pradedate domėtis išmaniaisiais namais, siūlome įsigyti išmaniųjų lempučių pradinį paketą. Paprastos baltos spalvos lemputės yra gera pradžia. Jos yra nebrangios ir leidžia žaisti su pritemdymu ir spalvų temperatūra (šilti bei šalti atspalviai). O jei ieškote naujo, stilingo šviestuvo šioms lemputėms, kviečiame apsilankyti šioje e. parduotuvėje.

 

Išmanieji veidrodžiai su LED lemputėmis

Išmanusis veidrodis - tai technologiškai pažangus veidrodis, kuriame už stiklo įmontuotas ekranas. Šis veidrodis gali rodyti viską - nuo naujienų, orų prognozių, būsimų susitikimų iki esamo laiko. Iš esmės tai aukštųjų technologijų prietaisas, panašus į išmanųjį telefoną. Naudodamasis šiuo prietaisu naudotojas gali peržiūrėti viską, apie ką nori sužinoti, neatrakindamas savo mobiliojo telefono. Neretai tokie veidrodžiai būna su įmontuotomis LED lemputėmis.

Jei nenorite iškart visa galva pasinerti į veidrodžių technologijas, jums gali užtekti ir paprasto kosmetinio veidrodžio su ypatingomis LED lemputėmis. Jos padeda apšviesti veidą ir suteikia aiškų vaizdą. Nesvarbu, ar tai būtų paskutinės minutės makiažo štrichai, ar kosmetikos priemonių naudojimas kelionėje, makiažo veidrodėlį su LED lemputėmis privalo turėti kiekviena moteris. Aukštos kokybės kosmetinius veidrodžius ir kitus modernius aksesuarus galite rasti šioje kategorijoje: https://formadore.lt/vonios-kambarys-miegamasis.

Išmanieji garsiakalbiai su ekranais

 

Kas gali būti patogiau nei išsitraukti išmanųjį telefoną ir pritemdyti šviesas, žiūrint filmą? Paprašyti, kad tai už jus padarytų išmanusis garsiakalbis, susietas su išmaniuoju apšvietimu. Šioje srityje rinkos lyderiai yra Amazon Echo ir Google Home serijos. Ir nors Amazon pastaruosius kelerius metus išlaikė lyderystę - ji turi daug didesnę įdiegtą bazę, sulaukė daug platesnio palaikymo ir kurį laiką turėjo vienintelius išmaniuosius garsiakalbius su ekranais - Google labai stipriai įsibėgėja.

Abiejų bendrovių skaitmeninius asistentus - Amazon Alexa ir Google Assistant - vis dažniau rasite unikaliuose trečiųjų šalių gaminiuose. Ecobee į savo Ecobee SmartThermostat su balso valdymu įdeda Echo įrenginio vidų, o Lenovo pirmieji pateikė rinkai Google Home įrenginius su ekranais (serija Lenovo Smart Display).

 

Kadangi šiuos išmaniuosius garsiakalbius taip plačiai pritaikė kiti išmaniųjų namų prietaisų gamintojai, jie tapo įrenginiais, kurie tarnauja kaip centrinis sąveikos taškas su viskuo - nuo išmaniųjų šviesų iki namų apsaugos kamerų - ir rodo pastarųjų vaizdo įrašus prijungtuose televizoriuose arba savo ekranuose, jei jie yra įrengti.

Namų apsaugos sistemos

Belaidė namų apsaugos sistema gali sumažinti jūsų baimes, nereikalaujant visur išvedžioti laidų ar kviesti aptarnaujančio specialisto. Ieškokite pradinio paketo, kuriame būtų dauguma reikalingų elementų, pavyzdžiui, durų ir langų jutikliai, judesio jutikliai. Nepamirškite, kad jei nuspręsite persikraustyti, daugumą tokių sistemų lengva išmontuoti ir pasiimti su savimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: