Studentai prieš jaunimo nedarbą  (0)

Jaunimo nedarbas – tai viena opiausių ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos problemų. Kauno technologijos universiteto (KTU) tarptautinė studentų organizacija BEST Kaunas puikiai suprasdama jaunimo nedarbo problemos svarbą ir norėdama atkreipti į tai tiek Lietuvos, tiek Europos jaunų žmonių dėmesį, liepos 2 - 9 dienomis Kaune organizuoja trišalius kultūrinius mainus: „Be active – become attractive“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto tikslas - išsiaiškinti, kokios yra jaunimo nedarbo priežastys bei kaip su jaunimo nedarbu kovoja renginyje dalyvaujančių  šalių - Belgijos, Čekijos ir Lietuvos - studentai. Dalyviai turės unikalią galimybę mokytis, dirbti tarpkultūrinėje komandoje. Renginio programoje numatoma gausi komandinių užduočių, diskusijų, programos, kurių metu bus ne tik lavinami projekto dalyvių asmeniniai įgūdžiai rengiant juos darbo rinkai, bet ir siekiama užmezgti glaudesnį, tolimesnį dalyvių bendradarbiavimą.

Projekto „Be active – become attractive“ metu vyks asmenybės (charakterio) nustatymo testai, padėsiantys atskleisti silpnąsias ir stipriąsias dalyvių asmenybės puses, pagal asmenybės tipą nustatyti tinkamiausią profesiją. Studentai dalyvaus mokymuose apie lyderystę, motyvaciją siekiant užsibrėžto tikslo, bei tinkamą prisistatymą pokalbio su darbdaviu metu. Diskusijose dalyviai nagrinės dalyvaujančių šalių jaunimo nedarbo lygį, aiškinsis jo priežastis, aptars savo šalyse naudojamas programas ir taikomas priemones bei pateiks siūlymus ką reikėtų keisti, kokių priemonių imtis siekiant pagerinti esamą situaciją.

Įgytas naujas žinias pritaikyti bei jas pagilinti dalyviai galės vizito į ilgametę veiklos patirtį turinčią tarptautinę kompaniją "Microsoft" metu, kuri turi savo filialus visose projekte dalyvaujančiose šalyse. Ši rinkos lyderė mielai remia studentų iniciatyvą ir vizito metu supažindins projekto dalyvius su savo vykdoma darbuotojų samdymo politika. Įmonės personalo atrankos specialistai išdėstys požiūrį į jaunus, patirties neturinčius žmones, taip pat pristatys kriterijus keliamus ieškančiam darbo jaunimui.

Baigiamasis projekto „Be active – become attractive“ akcentas simulaicija „vaidmenų žaidimai“. Jų metu dalyviai galės pritaikyti viso projekto metu įgytas žinias. Tarpusavyje dalindamiesi žiniomis ir patirtimi, pažindami kitas kultūras, siekdami bendro tikslo, studentai ne tik nagrinės jaunimo nedarbo problemą, bet ir ugdys savo asmeninius gebėjimus. Lietuvoje kaip ir visoje Europoje ši problema gana plačiai įsikerojusi, todėl kiekvieno jauno žmogaus pastangos sprendžiant jaunimo nedarbo problemą – tai didžiulis indėlis kuriant socialinę ir ekonominę tiek savo šalies, tiek visos Europos gerovę.

Šis projektas finansuojamas remiant  Europos Sąjungos programai ,,Veiklus jaunimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: