KTU studentai laimėjo 20 tūkstančių eurų už sukurtą "Windows Phone" programėlę  (5)

KTU „StartupSpace“ jaunųjų verslų centro kompanija „SneakyBox“ tapo pirmąja komanda Baltijos šalyse, patekusia į „Microsoft“ ir „Nokia“ įkurtą verslo skatinimo stovyklą „AppCampus“ bei gavusia 20 tūkstančių eurų dotaciją plėtoti savo kuriamam verslui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liudo Ubarevičiaus, Ievos Auželytės, Gyčio Valatkos, Justo Šalkevičiaus, Vaido Okunio ir Roberto Liekio komandos jau metus kuriamas „Windows Phone“ mobiliesiems telefonams skirtas „NeverFuture“ žaidimas buvo atrinktas iš daugiau nei 1200 paraiškas pateikusių projektų. Šis žaidimas tapo vieninteliu Baltijos šalyse, patekusiu tarp keturiolikos geriausiųjų ir buvo atrinktas į keturių savaičių mokymus Helsinkyje, Suomijoje. Pasak komandos vadovo Liudo Ubarevičiaus, „NeverFuture“ žaidimas žaidėjus paverčia aktualias problemas sprendžiančiais herojais: „Tai veiksmo nuotykių žaidimas, kuriame žaidėjas saugo pasaulį nuo ekologijos katastrofų ir pabaisų.“

Plėtoti žaidimą „SneakyBox“ padeda ne tik pritrauktos lėšos, bet ir galimybė dirbti svetur. „AppCampus“ siūlo ne tik pinigines dotacijas, bet ir dizaino, prekės ženklo kūrimo ir rinkodaros žinių, taip pat mokymus, kaip potencialiems investuotojams pristatyti naują verslą“, - apie „AppCampus“ pasakojo L. Ubarevičius.

Patekti į aukščiausio lygio inkubatorių Skandinavijoje „SneakyBox“ komandai padėjo KTU „StartupSpace“. „StartupSpace“ yra ne tik unikali erdvė dalintis idėjomis ir gauti vertingų patarimų iš patyrusių žmonių. Ji taip pat padėjo patekti į „AppCampus“ programą ir pritraukti lėšų verslui plėtoti,“ – sakė KTU Informatikos fakulteto absolventas.

„KTU „StartupSpace“ yra vienintelis „AppCampus“ partneris Lietuvoje. Mums džiugu, jog galime padėti atrasti Lietuvoje augančius ir dirbančius talentus“, - programos dalyviams antrino Justinas Katkus, KTU „StartupSpace“ vadovas.

Šiuo metu „SneakyBox“ kompanija aktyviai darbuojasi kurdama „NeverFuture“ žaidimą ir ragina visus norinčius prisijungti prie žaidimo testavimo. Galutinė žaidimo versija pasirodys kitų metų pradžioje.

„SneakyBox“ šiemet taip pat iškovojo vietą geriausių pasaulio žaidimų kūrėjų dešimtuke „Microsoft Imagine Cup 2012“ konkurso finale Sidnėjuje, Australijoje. „Dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose suteikia studentams galimybę išmėginti savo jėgas, susipažinti su technologijų tendencijomis ir užmegzti ryšius su galimais partneriais ar investuotojais“, - pridūrė „Microsoft“ technologijų ekspertas Tautvydas Dagys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(5)

Komentarai (5)