Kaip buityje nebereikalingi daiktai virsta unikaliais šviestuvais: įkvepiantys vaizdai ir puiki uždarbio galimybė kiekvienam lietuviui (Foto)  (1)

Visada, kuomet tenka išmesti senus buityje nebenaudojamus prietaisus galvoje kirba mintis, kad būtų gerai jiems suteikti antrą gyvenimą. Tam nereikia nei ypatingų įgūdžių, nei interjero dizaino žinių – jums tereikia šiek tiek kūrybiškumo. Pavyzdžiui, pasitelkę fantaziją galite seną arbatinuką, sugedusį fotoaparatą, sudužusių indų šukes ar nebeveikiančius muzikos instrumentus paversti išskirtinio dizaino šviestuvais. Taip turėsite ne tik vienetinę interjero dekoraciją, bet patirsite ir pasididžiavimo jausmą, jog kažką unikalaus sukūrę savo pačių rankomis. O jei paskubėsite ir savo sukurtą originalų šviestuvą aprašysite, galite gauti solidų uždarbį!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, apie kokį uždarbį mes kalbame? Šiuo metu vyksta konkursas „sukurk ELMO šviestuvą“. Dalyviams nereikia jokių specifinių žinių ar elektriko sugebėjimų - tereikia geros fantazijos, didelio noro ir kantrybės. Nubraižykite, nupieškite ar kitaip pavaizduokite savo svajonių šviestuvą, aprašykite jo pagrindinius požymius, atsiųskite savo darbus į ELMO ir viskas – Jūs jau konkurso dalyvis.

Konkurso nugalėtojų laukia ypač malonus atlygis! Pagal konkurso nugalėtojų dizaino projektus pagaminti tikri šviestuvai bus pardavinėjami, todėl galėsite ne tik tokį šviestuvą įsigyti ir pasikabinti savo svajonių virtuvėje, bet ir papildomai užsidirbti: nuo kiekvieno parduoto šviestuvo nugalėtojai visą jų prekybos laiką gaus komisinius.

Tik negalvokite, jog konkurse gali dalyvauti tik labai modernūs ir profesionalaus dizaino šviestuvai. Čia laukiamos bet kokios idėjos ir viena iš galimų temų – šviestuvai iš buityje nebenaudojamų daiktų.

„Pasidaryk pats“ mentalitetas pamažu vėl sugrįžta į madą. Ir tai labai gerai, nes šis sugrįžimas sutapo ir su kitomis tendencijomis – vis dažniau namuose norima matyti įdomias unikalias detales, kurių parduotuvėse paprasčiausiai nėra. Juk turėti tokį patį šviestuvą, kokį turi jūsų kaimynai, bendradarbiai ir giminaičiai nėra taip įdomu, kaip turėti tokį, kuris atėjus svečiams trauks dėmesį ir taps diskusijų objektu. Žmonės taip pat iš naujo pamėgo šiurkštaus stiliaus daiktus, kurie nepasižymi iki tobulybės nugludinta  elegancija, dailiomis medžiagomis ir lygiomis linijomis. Todėl erdvė jūsų kūrybiškumui išlaisvinti yra neribota.

Iš ko galima daryti šviestuvus? Iš tiesų, konkrečių patarimų paprasčiausiai nėra - visi žmonės turi skirtingus daiktus, kuriuos jiems gaila išmesti, nors jie jau seniai nebėra naudojami ir iš jų visų galima sugalvoti kuo įdomiausią ir originaliausią šviestuvą. Tiesiog stenkitės pritaikyti šviestuvą konkrečiai vietai. Turite senovinį metalinį arbatinuką? Pašalinus dugną galima pagaminti labai paprastą ir unikalų šviestuvą jūsų virtuvei arba erdvei, kurioje įprastai mėgaujatės vakarais su puodeliu arbatos.

Kampe mėtosi krūva nebereikalingų knygų? Apgadintas ar bevertes knygas galima paversti pastatomu šviestuvu jūsų darbo kambariui, vaiko rašomajam stalui ar svetainei.

O gal ta tiesiog nebereikalingi virtuvės įrankiai? Iš jų taip pat gali gimti šviestuvai!

Po namų remonto likusių vamzdžių tikriausiai niekur nebepanaudotumėte, bet pasitelkę savo išradingumą ir lakią fantaziją galite sukurti šiurkštaus industrinio dizaino šviestuvą vonios kambariui.

Automobilių mėgėjai savo garažuose dažnai įsirengia šviestuvus panaudodami įvairių mechanizmų elementus – iš įvairių krumpliaračių, stūmoklių ir švaistiklių sukurti daiktai mechanikų-mėgėjų akims atrodo kaip juvelyriniai dirbiniai.

O jeigu turite išskirtinę meninę gyslelę, pasigaminti šviestuvai tampa tikrais meno kūriniais:

Galbūt atrodo, jog kurti savo dizaino šviestuvus nėra taip parasta. Tačiau kaip visada – sunkiausia yra pradėti. O kai pradėsite, toliau jau viskas vyksta savaime. Iš pradžių, jums gali pasirodyti, kad gaminti tiesiog neturite iš ko. Tačiau garantuojame, kad apsižvalgę tikrai ką nors rasite – gražius šviestuvus galima padaryti iš senų sulčių pakelių, stiklinių butelių, stiklainių, kartoninių dėžių ir t. t. Kita problema gali kilti, jei galvojate, kad jums reikalingos ypatingos elektriko žinios. Taip anaiptol nėra. Galų gale, internetas – jūsų draugas. Svarbu nebijoti ir į viską pažiūrėti nauju kampu. Tik nepamirškite – jei norėsite dalyvauti konkurse, šviestuvų idėjos negali būti kopijuotos. Tad semtis idėjų galite laisvai, kopijuoti – ne!

Konkurso taisykles galite rasti: www.elmo.lt/lt/konkursas-dizaineriams

Pakabinamų šviestuvų projektus siųskite el.p. konkursas@elmo.lt

Vėliau dalyvių darbai bus publikuoti portale www.manonamai.lt, kuriame ir vyks balsavimas už geriausias idėjas.

Konkursas vyksta iki 2016-11-15.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai (1)