VU vyks tyrimo apie Lietuvos abiturientų ateities planus pristatymas  (0)

Gegužės 26 d. (trečiadienį) 11 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 201 auditorijoje (Universiteto g. 9/1) vyks spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti Sociologijos katedros studentų atlikto tyrimo „Lietuvos 12 klasių moksleivių apklausa apie jų ateities planus, susijusius su studijomis“ rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VU Filosofijos fakulteto Sociologijos katedra balandžio mėnesį atliko Lietuvos abiturientų reprezentatyvią apklausą. Jos pagrindinis tikslas – išsiaiškinti, ką šalies abiturientai planuoja veikti baigę vidurinę mokyklą. Tyrimo metu apklausta 1117 abiturientų iš skirtingų šalies mokyklų. Atliktas tyrimas parodė, kad daugiau abiturientų rinktųsi studijas užsienyje. Mažėja abiturientų, kurie ketina studijuoti už savo lėšas. Didmiesčiuose itin daugėja abiturientų, kurie baigę mokyklą norėtų dirbti. Be to, daugiau abiturientų žada rinktis profesines studijas.

„Akivaizdu, kad abiturientų ketinimams daro įtaką ir ekonominė krizė, ir vis didesnės galimybės rinktis. Šie veiksniai vis labiau klibina įprastą karjeros modelį: gimnazija arba vidurinė mokykla – kolegija arba universitetas – profesinė veikla“, – tyrimo rezultatus apibendrino tyrimo vadovas prof. A. Poviliūnas. Tai jau antras iš eilės atliekamas tyrimas, kurio rezultatai rodo ne tik tai, ką norėtų daryti Lietuvos abiturientai, bet ir tai, kaip keičiasi jų ketinimai. Pirmas panašus tyrimas buvo atliktas 2009 m. balandžio mėnesį.

Apie dalyvavimą spaudos konferencijoje prašytume informuoti iš anksto telefonu +370 606 88958 arba el. paštu: laura.kanapieniene@fsf.stud.vu.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: