Silicio slėnio kultūra atkeliauja į Lietuvą  (0)

Šį savaitgalį, nuo penktadienio popieties iki sekmadienio vakaro, Vilniaus šiuolaikinio meno centre vyks tarptautinis internetinių verslų ir moderniųjų technologijų entuziastams skirtas renginys StartupJam Baltics (daugiau http://startupjam.eu).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“Norėjome vienoje vietoje savaitgaliui suburti skirtingų Baltijos šalių “startupus”, įmaišyti pasaulyje labiausiai vertinamų inovativiems verslams skirtų renginių formatus ir tokiu būdu sukurti savotišką startupų uogienę – StartupJam’ą” – taip renginio pavadinimo atsiradimą komentuoja vienas iš renginio iniciatorių, projekto Ututi.lt autorius Jaroslav Šatkevič.

“Nuoširdžiai sveikinu „StartupJam Baltics“ iniciatyvą. Tokie renginiai suteikia didžiulį impulsą inovacijų kūrimui, skatina bendradarbiavimą ir technologijų sektoriaus plėtrą. Tikiuosi, kad Vilniuje susibūrę technologijų entuziastai sukurs patrauklių idėjų ir realių projektų, kurie taps naujomis pasaulinėmis sėkmės istorijomis. „GetJar“ ir „Skype“ pavyzdžiai byloja, kad Lietuva ir kitos Baltijos regiono šalys turi potencialą kurti pasaulinio lygmens technologinius produktus.” - sako Ilja Laurs kompanijos GetJar vadovas ir įkūrėjas.

Tad iš ko gi susideda ši uogienė?

BarCamp – neformali konferencija, kurioje savo patirtimi dalinsis konferencijos dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Suomijos ir Baltarusijos. BarCamp koncepcijos gimtinė – Silicio Slėnis, tad natūralu, kad diskusijos čia verda apie interneto projektus, naujus galimus verslus – “startup”, informacines, ryšių bei susijusias technologijas. Pagrindinė renginio vertybė – atvirumas, todėl priimtinos pačios įvairiausios temos. Technologinės temos bus išskirtos į atskirą dalį ir erdvę – TechCamp.

Kontaktų mugė (angl. Networking session)

Rengino metu vyks ir kontaktų mugė (angl. Networking session), kurios metu pageidaujantiems bus skirta viena minutė idėjos pristatymui sudominti konferencijos dalyvius, galimus partnerius, reikalingus specialistus ar naujus komandos narius. Sėkmingiausieji galės su įvairių sričių ekspertų (“mentorių”) pagalba išvystyti savo idėjas arba perkelti jau egzistuojančius verslus į užsienio rinkas.

Jaunų verslų pristatymai bei apdovanojimai

Šioje sesijoje 10 iš anksto atrinktų projektų per penkias minutes galės pristatyti savo naujuosius verslus (“startupus”) ekspertams, kurie pateiks patarimus jauniems verslininkams, o geriausiems bus suteiktas metų Startup’o statusas – tikimės, kad projektas susilauks investuotojų dėmesio. Norintys dalyvauti kviečiami siųsti trumpą projekto aprašą ir nuorodas į info@startups.lt.

Lietuva tampa internetinio verslo centru

Lietuvoje šis procesas įgijo pagreitį dar prieš porą metų, kai susikūrė Atviras kavos klubas (angl. OpenCoffee Club), pradėjęs burti mentorių ir investuotojų tinklus. Praėjusių metų rudenį pristatyta BarCamp (ne)konferencija pradėjo aktyviai formuoti internetinio verslo bendruomenę ir skatinti idėjų sklaidą, o prieš mėnesį lietuviai, vos pirmą kartą išvydę StartupWeekend renginio formatą, jo ėmėsi iš peties: per vieną savaitgalį buvo sukurta daugiau nei dešimt naujų verslų. StartupJam Baltics – iniciatyva, siekianti vienyti kaimyninių šalių moderniąsias technologijas kuriančius verslininkus, leidžianti susitikti jiems vienoje vietoje, bendrauti bei dalintis patirtimi

“Kai visi judėjimai veikia kartu, nereikia stebėtis, kad nuvažiavus į Suomijos BarCamp’ą išgirsti, jog Lietuva – naujai užsižiebęs taškas startup radare” – teigia vienas iš lietuviškų BarCamp’ų iniciatorių Donatas Stonkus.

Dalyvaukite ir įsiliekite į bendruomenę

Registruokitės startupjam.eu, skleiskite žinią ir penktadienį 18 valandą atvykite į Vilniaus Šiuolaikinio Meno Centrą (Vokiečių g. 2). Įsidėmėkite, kad tokiems renginiams taikoma taisyklė: nėra stebėtojų, yra tik dalyviai. Todėl raginame atsinešti savo nešiojamus kompiuterius, prezentacijas, demonstracijas, ateiti nusiteikus pristatyti savo temą ar bent aktyviai dalyvauti diskusijose ir įsilieti į šurmulį. Beje, į renginį ruošiasi atvykti svečių iš Suomijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos, todėl bendraujama bus anglų kalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: