Viešasis laiškas dėl korupcijos ir LSP kainos mažinimo  (0)

Jaunimo organizacija DARBAS reiškia susirūpinimą dėl šalyje įsigalėjusios korupcijos. Vakar Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo metinėje ataskaitoje kalbėjo apie visuomenės nepasitikėjimą valdžios institucijomis dėl piknaudžiavimo patikėta galia, o šiandien jau yra aišku, kad tai vyksta ir jaunimo, o tiksliau studentų pasitikėjimą įgijusių, jų gerove besirūpinančių organizacijų tarpe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 9 dieną naujienų portale Delfi.lt pasirodė spaudos pranešimas su audio medžiaga, kuriame teigiama, kad Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Dainius Dikšaitis stengdamasis persivilioti studentų atstovybes iš kitos konkuruojančios Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS), bandė „parduoti“ studentų gerovę. Jis atstovybei siūlė atiduoti didesnę dalį pajamų nuo kiekvieno studento pažymėjimo sumos ir sakė darysiąs viską, kad studentų pažymėjimai nepigtų.

Jaunimo organizacija DARBAS nepritaria tokiems LSS prezidento siekiams ir pasisako prieš bet kokią korupciją.  Šiuo metu Lietuvos studento pažymėjimas (LSP) kainuoja 18 Lt, o jo pratęsimas 15 Lt. Kaip teigia Dainius Dikšaitis audio medžiagoje, LSS pažymėjimo gamintojams sumoka 6 Lt, 4 Lt skiria atstovybėms, dar 4 Lt sumokami už administravimą, o paskutiniai 4 Lt lieka LSS. Taigi nuo pastarųjų 4 Lt LSS prezidentas siūlė „parduoti“ 5-10% neviešintai atstovybei už perėjimą iš LSAS į LSS.

Jaunimo organizacija  DARBAS pasisako už LSP kainos mažinimą perpus ir ragina atsakingas valdžios institucijas, ypač LR švietimo ir mokslo ministeriją, kuri suteikia teisę studentų sąjungos administruoti LSP, ištirti galimus nuostolius valstybei ir kiekvienam Lietuvos studentui.

Nematome būtinybės tris kartus mokėti už LSP administravimą: 4 Lt studentų atstovybėms, 4 Lt skėtinei organizacijai ir dar 4 Lt abiems už administravimą. Turėdami pažymėjimų gaminimo patirties - esame įsitikinę, kad LSP gamybos kaina galėtų būti perpus mažesnė.  Taip pat skatiname atidžiau prižiūrėti  LSP gaminimo ir adminstravimo procesus tam, kad nebūtų sukurtas neigiamas precedentas, galintis turėti labai neigiamų pasekmių ateityje.

Jaunimo organizacijos DARBAS pirmininkė                                                                     

Ieva Kačinskaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: