Mobilusis ryšys ir telefonas – būtini atostogų atributai  (0)

Mobilusis telefonas ir mobilusis ryšys – dalykai, be kurių neįsivaizduojamos ramios atostogos. Net 85,1 proc. Lietuvos gyventojų vykdami atostogauti pasiima mobilųjį telefoną, o 68,1 proc. apklaustųjų, neturėdami mobiliojo ryšio, interneto prieigos, atostogų metu jaučia stresą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai parodė mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ vasaros tendencijų tyrimas. „Su mobiliuoju telefonu žmonės jaučiasi saugesni, nes bet kada gali susisiekti su artimaisiais, taip pat - visada sužinoti naujausias aktualijas, pagaliau, sekti mėgstamos komandos rezultatus pasaulio futbolo čempionate, pasidalyti atostogų įspūdžiais su draugais. Džiugu matyti, kad mūsų žmonės žino ir vertina mobiliojo ryšio ir telefono galimybes, todėl mes siekiame juos aprūpinti aukščiausios kokybės paslaugomis“, – sakė „Omnitel“ rinkodaros direktorius Giedrius Makauskas. 

Dažniausiai atostogų metu mobiliuoju telefonu skambinama šeimai ir draugams, siunčiamos žinutės – tai daro atitinkamai 86,3 proc. ir 46,8 proc. apklausoje dalyvavusių respondentų.

Poilsiaudami žmonės aktyviai išnaudoja ir kitas mobiliojo telefono galimybes. Daugiau nei trečdalis fotografuoja telefonu, 22,7 proc. klausosi muzikos. 15,9 proc. respondentų atostogaudami telefone skaito naujienas, 12,1 proc. naudojasi žemėlapiais ir GPS, 11,5 proc. skaito ir rašo elektroninius laiškus, maždaug tiek pat – planuoja keliones autobusais, traukiniais ar lėktuvais. „Su plačiausiu Lietuvoje 3,5G mobiliojo ryšio tinklu galime pasiūlyti klientams išnaudoti daugiau turimo telefono galimybių ir patogiau jomis naudotis", – pridūrė G.Makauskas.  

UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel" 3,5G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Tyrimas buvo atliktas 2010 m. birželio mėnesį, bendradarbiaujant su tyrimų kompanija „United Minds”. Rezultatai buvo suskirstyti į grupes, siekiant atstovauti Lietuvos gyventojams pagal lytį, amžių ir geografinę gyvenamąją vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: