„Canon“ pristatė pažangų skaitmeninį fotoaparatą „PowerShot G12“  (0)

„Canon“ pristatė „PowerShot G12“ fotoaparatą – naujausią daug apdovanojimų pelniusios serijos „PowerShot G“, kuria pasitiki profesionalūs fotografai visame pasaulyje, modelį. Jis užtikrina didžiausią klasėje lankstumą ir pažangias charakteristikas, profesionalaus lygio valdymą ir galimybę prijungti įvairius priedus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PowerShot G12“ išlaikė klasikines valdymo charakteristikas, būdingas pirmtakui, tačiau jis suprojektuotas, kad veiktų našiau ir geriau derėtų prie fotografijos profesionalų bei mėgėjų poreikių. „Canon HS“ sistema, filmavimas 720p raiška ir hibridinis vaizdo stabilizatorius – tai naujovės, užtikrinančios aukščiausią nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybę, o naujas priekyje įrengtas ratukas leidžia patogiau valdyti fotoaparatą ir keisti nuostatas. Be to, „PowerShot G12“ dera su naujuoju objektyvo filtro adapteriu, kuris naudojantis artinimo funkcija ištęsia objektyvą ir leidžia išnaudoti visą mastelio keitimo intervalą.

HS sistema: aukščiausia „Canon“ vaizdų kokybė net ir prasto apšvietimo sąlygomis

„PowerShot G12“ – tai pirmasis G serijos modelis su „Canon HS“ sistema – galingu ypač jautraus 10 megapikselių CCD jutiklio ir labai našaus „DIGIC 4“ procesoriaus deriniu – įspūdingai vaizdų kokybei užtikrinti bet kokio apšvietimo sąlygomis, taip pat ir prietemoje.

Įdiegus HS sistemą galima fotografuoti esant didesnėms ISO nuostatoms ir išlaikyti puikią vaizdo kokybę, taigi naudotojai gali fotografuoti išskirtinius vaizdus bet kokiomis sąlygomis. Išplėstas ISO intervalas leidžia fotografuoti tamsesnėje aplinkoje be blykstės ar trikojo ir fiksuoti tiksliai eksponuotus natūralios šviesos vaizdus. Tais atvejais, kai blykstė neišvengiama, didesnės ISO nuostatos naudotojams suteiks galimybę išplėsti veiksmingą intervalą ir efektyviau apšviesti fotografuojamą objektą. Didesnės ISO vertės taip pat leidžia  fotografuoti pasirinkus trumpesnį išlaikymą ir įamžinti judančius objektus mažiau rizikuojant gauti neryškų vaizdą.

Dabar naudotojai gali tiksliau valdyti ISO lygį: speciali ISO skalė leidžia keisti parametrą kas 1/3 žingsnelio.  Be to, dėl naujosios automatinio ISO lygio reguliavimo funkcijos naudotojai prieš fotografuodami iš anksto galės sukonfigūruoti maksimalią ISO nuostatą pagal savo pageidavimą ir apibrėžti, kaip fotoaparatas pasirenka ISO vertę geriausiam vaizdo kokybės ir išlaikymo balansui užtikrinti.

Kai aplinka itin tamsi, galima naudoti prasto apšvietimo režimą ir išplėsti ISO intervalą iki ISO 12 800: tada fotografai gali kontroliuoti ISO bei baltos spalvos balansą ir tiksliai užfiksuoti silpnai apšviestą aplinką. Be to, naudotojai gali fiksuoti dinamišką veiksmą fotografuodami iki 4,2 kadro per sekundę sparta.

Originalus „Canon“ objektyvas su hibridiniu IS

Aparate „PowerShot G12“ įrengtas aukščiausios kokybės 28 mm plataus kampo 5x optiškai artinantis objektyvas, leidžiantis įamžinti pribloškiančius peizažus ir fotografuojant pritraukti tolimus objektus. Fotoaparate puikiai išnaudojamas gausus „Canon“ objektyvų kūrimo paveldas: objektyvas kurtas taikant tuos pačius procesus ir kokybės standartus, kurie naudojami kuriant „Canon“ EF objektyvus, todėl kiekviena nuotrauka yra ryški, itin detali, o pats objektyvas – kompaktiškas, telpantis fotoaparato korpuse.

„PowerShot G12“ optinis vaizdo stabilizatorius kompensuoja fotoaparato judėjimą ir leidžia fotografuoti maždaug 4 žingsneliais ilgesniu išlaikymu nei būtų būtina siekiant gauti ryškią nuotrauką. Be to, į „PowerShot G12“ įdiegta „Canon“ hibridinio vaizdo stabilizatoriaus technologija, didinanti optinio vaizdo stabilizatoriaus efektyvumą užsiimant makrofotografija. „PowerShot G12“ gali fokusuoti objektus nuo 1 cm atstumu, tad menkiausias fotografo judesys į šoną gali neigiamai paveikti vaizdo kokybę, todėl gali būti sunku be trikojo užfiksuoti ryškius vaizdus. Hibridinio IS sistema kompensuoja netyčinius slinkimo ir kampinio sukimo judesius – du fotoaparato judėjimo tipus, kurie ypač neigiamai veikia ryškumą priartinus objektą.

Lankstusis fotografavimas

Lanksčiai fotografuoti ir peržiūrėti vaizdus galima „PowerShot G12“ 7,0 cm įstrižainės didelės raiškos kintamo kampo „PureColor II VA LCD“ ekrane. Sukamasis „Vari-Angle“ konstrukcijos ekranas leidžia patogiai kadruoti vaizdus įvairiais kampais, pavyzdžiui, fotografuojant nuo žemės ar iškėlus rankas virš galvos. Kad būtų galima naudotis įvairiais fotografavimo stiliais, „PowerShot G12“ įrengtas ir optinis vaizdo ieškiklis su dioptrijų reguliatoriumi. Be to, nufotografavę vaizdą, naudotojai peržiūros metu gali pasinaudoti naujai integruota RGB histogramos funkcija ir akimirksniu detaliai patikrinti vaizdo ekspoziciją.

Visiška kontrolė

Naujasis priekinis ratukas ne tik siūlo visiškai rankinį valdymą ir įvairius pusiau automatinius režimus, bet leidžia fotografuojant greitai ir patogiai pasiekti įvairias nuostatas. Naudotojai gali fotoaparato valdymo pirmumą suteikti priekiniam ratukui, užpakaliniam daugialypio valdymo ratukui arba naudoti juos abu. Pavyzdžiui, priekinį ratuką galima nustatyti AV režimu valdyti diafragmą, o daugialypio valdymo ratuką – baltos spalvos balansą arba kraštinių santykį. Be to, šiuos ratukus galima naudoti nepriklausomai arba daugialypį ratuką išjungti visai, kad netyčia nebūtų pakeistos nuostatos.

Pažangiems mėgėjams ir profesionalams „PowerShot G12“ taip pat siūlo naudotis neglaudintu RAW formatu, o naudojant komplekte esančią „Canon“ programą „Digital Photo Professional“ (DPP) galima redaguoti nufotografuotus vaizdus. Aparate „PowerShot G12“ naudojama ta pati apdorojimo aplinka, kaip ir EOS sistemoje, tad fotografas puikiai jį prisiderins prie užduočių srauto.

Elektroninis gulsčiukas ir fotografavimas pasirinkus pageidaujamą kraštinių santykį

Siekiant palengvinti horizontalių panoramų fotografavimą į „PowerShot G12“ įdiegta naujoji elektroninio gulsčiuko funkcija. Ekrane pateikiamas indikatorius gauna informaciją iš fotoaparato akcelerometro ir leidžia patikrinti, ar fotoaparatas gerai sulygiuotas: funkcija veikia fotoaparatą orientavus tiek horizontaliai, tiek ir vertikaliai, taip užtikrindama lygiai sukadruotus portretus ir peizažus. Fotografavimo nurodant pageidaujamą kraštinių santykį funkcija leidžia rinktis 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ir 4:5 formatus, taigi fotografai gali pritaikyti šį parametrą pagal objektą bei nuotraukos naudojimo paskirtį ir prieš fotografuodami nutarti, kokios komponuotės ir rezultato jie pageidauja.

Įspūdingos nuotraukos ir didelės (HD) raiškos vaizdo įrašai su stereofoniniu garsu

Pirmą kartą į G serijos modelį „PowerShot G12“ įdiegta didelės 720p raiškos filmavimo funkcija (24 k./s) su stereofoniniu garsu. Filmavimo režimu pasiekiamas ir miniatiūros efektas, suteikiantis vaizdo medžiagai visai kitą išvaizdą: galima pasirinkti pageidaujamą mažesnį kadrų dažnį ir sukurti įspūdingą įtikinamą pagreitintos maketo dinamikos rezultatą. Integruotas HDMI prievadas su CEC suderinamumo funkcija leidžia patogiai peržiūrėti vaizdo įrašus bei nuotraukas raiškiojo televizoriaus ekrane ir kontroliuoti juos nuotolinio valdymo pulteliu.

Fiksuokite aplinką taip, kaip ją matote

„PowerShot G12“ peržengia tradicinių fotoaparatų ribas ir siūlo naująjį didelio dinaminio diapazono fotografavimo režimąi, leidžiantį gauti didelio kontrasto nuotraukas, labiau primenančias plika akimi matomus vaizdus. Fotografuojant nuo trikojo „PowerShot G12“ užfiksuoja tą patį vaizdą trimis skirtingomis ekspozicijomis, išanalizuoja rezultatus ir suformuoja vieną vaizdą. Sudarytoje nuotraukoje šviesios sritys ir šešėliai būna įamžinti panašiau į fotografo matomą vaizdą.

Be kitų „i-Contrast“ apdorojimo funkcijų, „PowerShot G12“ leidžia kontroliuoti dinaminio diapazono korekcijos apimtį, kuri taikoma fotoaparatui siekiant slopinti šviesių sričių peršvietimo ir detalumo praradimo šešėliuose efektus. Kad fotografai galėtų pašviesinti tik šešėlių sritis, galima pasinaudoti šešėlių koregavimo funkcija, kuri pašviesina tamsesnes sritis ir atskleidžia šešėliuose slypinčias detales.

Judantiems objektams sekti ar kūrybiškai sukomponuoti kadrui „PowerShot G12“ papildytas nauju sekimo AF režimu. Šis naujasis režimas fotografams leidžia iš kadro centro pasirinkti objektus ir sekti juos šiems judant arba perkomponuojant kadrą.

Išplėstos fotografavimo galimybės

„PowerShot G12“ galima įvairiai derinti su daugeliu priedų – tai leidžia išplėsti kūrybos galimybes ir atitinkamomis fotografavimo sąlygomis užtikrinti geresnius rezultatus. Naujasis objektyvo filtro adapteris FA-DC58B jungiamas tiesiai prie objektyvo cilindro žiedo ir leidžia prijungti 58 mm skersmens „Canon“ filtrus, pvz., žiedinį poliarizavimo, neutraliojo tankio, apsauginį ir UV spindulių. FA-DC58B suprojektuotas keičiant mastelį judėti kartu su objektyvu: taip išvengiama vinjetės efekto mastelio plačiojo kampo gale ir užtikrinamas filtro dengimas per visą objektyvo artinimo diapazoną.

Universaliąją priedų jungtį galima suderinti su „Canon“ EX blykstėmisii, tad fotografai gali padidinti esamos blykstės galią arba per nuotolinį kabelį (OC-E3) pasinaudoti išorine blykste ir sukurti kūrybiško apšvietimo šaltinį, esantį atokiau nuo fotoaparato, arba eksperimentuoti su įvairiais apšvietimo metodais. Siūlomas pasirinktinis vandeniui nelaidus korpusas, saugantis fotoaparatą iki 40 metrų gylyje: juo apsirūpinę naudotojai gali įspūdingu detalumu fiksuoti povandeninį gyvenimą.

Nors „PowerShot G12“ užtikrina rankinio valdymo laisvę ir lankstumą, išskirtinę vaizdo kokybę naudotojai taip pat gali pasiekti režimu „Smart Auto“. Režimas „Smart Auto“ išmaniai aptinka aplinką, parenka optimalias nuostatas iš 28 galimų ir naudoja „Scene Detection Technology“ geriausiems rezultatams bet kokiomis sąlygomis pasiekti, todėl puikias nuotraukas akimirksniu gali fotografuoti ne tik patyrę, bet ir pradedantieji fotografai.

Ypatybė „Eye-Fi connected”

Ypatybė „Eye-Fi connected functions“ leidžia patogiai ir paprastai perduoti duomenis be laidų, todėl nuotraukas galima nuotoliniu būdu lengvai perkelti į vaizdų bendrinimo svetaines, pvz., CANON iMAGE GATEWAY. Fotoaparate numatyta speciali naudotojo sąsajos skiltis „Eye-Fi“, kuri, „Eye-Fi“ kortelei perduodant duomenis, pasyvina automatinio išsijungimo funkciją, taigi naudotojai gali siųsti turinį lengvai ir be pertrūkiųiii.

Suprojektuotas fotografams, kurie reikalauja išskirtinės kokybės bet kokiomis aplinkybėmis, „PowerShot G12“ – unikalus aukščiausios vaizdų kokybės, lankstumo ir puikaus valdymo junginys. Šis fotoaparatas, puikiai papildantis didesnį veidrodinį modelį arba galingą fotoaparatą, – puikus kompaktinis fotoaparatas profesionalams ir pažangiems mėgėjams, nes, dėl kompaktiško dydžio tinkamas bet kokiais užduočiai atlikti, užtikrina išskirtinę kokybę.

Dalykitės savo istorijomis naudodamiesi CANON iMAGE GATEWAY

„PowerShot G12“ naudotojai gali prisijungti prie CANON iMAGE GATEWAY – internetinės sistemos, leidžiančios bendrinti nuotraukas ir vaizdo įrašus. Iki 2 GB asmeninės atminties leis fotografams laikyti šimtus aukštos kokybės vaizdų. Svetainę galima naršyti ir mobiliaisiais įrenginiais, taigi draugai ir šeimos nariai jūsų sukurtą turinį galės peržiūrėti kelyje.

Pagrindinės „PowerShot S95“ charakteristikos:

HS sistema

Itin jautrus 10 megapikselių CCD jutiklis

28 mm plačiakampis 5x artinantis objektyvas su hibridiniu vaizdo stabilizavimu

7 cm kintamo kampo skystųjų kristalų ekranas, elektroninis gulsčiukas ir optinis vaizdo ieškiklis

Priekinis ratukas, visiškas rankinis valdymas ir RAW formatas

HD kokybės filmuota medžiaga, HDMI jungtis

Didelio dinaminio diapazono režimas

„Smart Auto“

Fotografavimas pasirenkant pageidaujamą kraštinių santykį

Išplėstinė priedų sistema

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: