Perteklinė drėgmė namuose – pavojus Jūsų sveikatai. Patirtimi dalijasi medikas  ()

Tinkamas namų mikroklimatas apima ne tik optimalią temperatūrą, tačiau ir drėgnumą. Visi puikiai žino, kad optimali drėgmė namuose siekia nuo 40 iki 60 procentų. Visgi, dažno namuose – drėgmės yra per daug arba per mažai, tai yra, sausas oras. Su tinkama įranga kontroliuoti drėgnumą patalpose yra labai paprasta, tad ja pasirūpinti būtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drėgmės surinkėjai – geriausias pasirinkimas. Veikia tyliai, nepastebimai, tačiau keičia žmonių gyvenimus kardinaliai. Apie perteklinės drėgmės įtaką žmogaus organizmui ir patalpas pasakoja šeimos medikas Paulius.

Kvėpavimo takų problemos

Dėl perteklinės drėgmės namuose pirmiausia kenkia kvėpavimo takai. Problemos kankina ne tik tuos, kurie yra jautrūs, alergiški dulkėms ir panašiems organizmams, tačiau ir tuos, kurie, atrodo, neturi panašaus tipo ligų, astmos ir panašiai.

„Per didelė drėgmė namuose sukelia ne tik bendrą diskomfortą, tačiau taip pat ir kvėpavimo takų ligas, kurios pirmiausia pasireiškia nuolatiniu čiaudimu, vėliau persikelia į slogą ir t.t. Laiku negydant problemos ir tuo pačiu nešalinant padarinių – gali atsirasti ilgalaikės, lėtinės ligos, kurios labai blogina žmogaus gyvenimo kokybę“,- teigia medikas Paulius.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3613 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Žinoma, kad reikia ne tik bandyti spręsti sveikatos problemas, kai jos yra, tačiau ir pirmiausia pasirūpinti trikdžių priežastimi, šiuo atveju tai yra perteklinė drėgmė.

Nuolatinis peršalimas

Greta kvėpavimo takų problemų nuolatinė drėgmė patalpose taip pat gali sukelti ir reguliariai pasikartojantį peršalimą. Jeigu vasaros metu jis kur kas retesnis, tai žiemomis bei rudens metu – dažnas palydovas. Ypač kankina vaikus ir senyvo amžiaus asmenis, kurių imuninė sistema yra jautresnė. Vėlgi, svarbiausia ne tik pašalinti padarinius, tačiau ir priežastis, kurios sukelia pasikartojančias sveikatos problemas.

Prastas miegas ir galvos skausmas

 

Tiek per sausas, tiek per drėgnas oras patalpose taip pat dažnai sukelia ir dažnai pasikartojančius galvos skausmus, kurie taip pat blogina gyvenimo kokybę. Dažniausiai jais skundžiasi moterys, kadangi tyrimai rodo, kad pastarosios kur kas jautriau reaguoja į organizmui nepalankų klimatą. Nė veltui prie migrenos labai dažnai prisideda per sausas arba per drėgnas oras patalpose.

„Dėl per didelės drėgmės patalpose atsiranda pelėsis, kuris ir prisideda prie lėtinių galvos skausmų. Jie tikrai vargina, o blogiausia, kad žmonės geria vaistus vietoje to, kad spręstų skausmo atsiradimo priežastis. Tikrai ne visada jos reiškia per didelę drėgmę patalpose, tačiau kai drėgnomatis rodo didesnį procentą nei 60 – įtarti jau galima“,- teigia medikas.

Svarbiausia įsigyti optimalius drėgmės surinkėjus, kurie per sau nesausina patalpų, kadangi tai irgi yra nesveika žmogaus organizmui.

Įtaka ir kambariui, baldams

 

Per drėgnas oras daro įtaką ne tik žmogaus sveikatai, grožiui bei savijautai, tačiau ir baldams, kurie yra namuose. Pirmiausia atsiranda pelėsis, kuris gadina ne tik baldo spalvą, tačiau ir struktūrą. Ilgainiui net ir geros kokybės baldas gali tarnauti trumpiau, kadangi pelėsis veisiasi ir taip trumpina jo funkcionalumą, mažina galimybes. Ką jau kalbėti apie namų apdailą, pavyzdžiui dažus, kurie greitai pakeičia savo išvaizdą ir dėl to kambariai nebeatrodo patrauklūs.

Svarbiausia rinktis tokius drėgmės surinkėjus, kurie savo galingumu atitinka tam tikro būsto poreikius. Vertinkite ne tik galimus drėgmės šaltinius, tačiau ir kambarių plotą, kitus parametrus. Galiausiai, renkantis verta tartis su specialistais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()