Ant Europos architektūros paminklų stogų dygs laikini restoranai  (0)

Jau rytoj, balandžio 1 d., ant Jubiliejaus parko (Parc du Cinquantenaire) vartų stogo Briuselyje bus atidarytas netikėtas objektas – laikinas originalaus dizaino restoranas Kubas, apsistosiantis čia ne daugiau nei 3 mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du keliaujantys Kubai iki šių metų pabaigos apsilankys dar keturiuose Europos miestuose - Stokholme, Maskvoje, Ciuriche bei Milane, kur taip pat bus įrengti ant pastatų stogų ir kurių gyventojus bei svečius stebins iki šiol nematytais populiarių vietų rakursais, įspūdinga atmosfera bei fantastiškais skoniais. Ši netradicinė buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ idėja paremta noru suteikti nepakartojamų įspūdžių bei įkvėpti žmones pačius eksperimentuoti rengiant vaišes savo šeimai ir draugams. 140 kv.m ploto Kube, kurio 50 kv. m. užima išorinė terasa, svečiams bus skirta 18 vietų. Atvykus, Kubas bus atidarytas pasigrožėti aplinkui esančia panorama, o prasidėjus gaminimo sesijai, iš viršaus į centrą nusileis stalas, prie kurio sėdėdami svečiai galės stebėti patiekalų kūrimo procesą, labiau primenantį bendravimą su draugais, nei lankymąsi įprastame restorane. Pavalgius stalas vėl pakils ir svečiai bus kviečiami bendrauti gurkšnojant kokteilius. Moderniausios garso ir šviesos sistemos sukurs tinkamiausią atmosferą konkrečiam renginiui. Taip pat Kubų svečiai bus kviečiami dalyvauti specialiai tam miestui pritaikytuose renginiuose, apjungiančiuose madą, muziką ir skonį. “Electrolux” Kubai svečiams pasiūlys ne tik unikalią ragavimo patirtį, bet ir galimybę betarpiškai bendrauti ir mokytis iš geriausių virtuvės šefų bei mados profesionalų. Kiekviename mieste pietus, vakarienes ir savaitgalio priešpiečius lankytojams pagal savo ypatingus receptus ruoš garsūs vietiniai šefai. Jiems pagaminti bus naudojami vietiniai maisto produktai bei profesionalų labiausiai vertinami ir 20-40% mažiau energijos naudojantys prietaisai – kombinuotos garų orkaitės, indukcinės kaitlentės ir kt. Pasidalindami savo paslaptimis, virtuvės šefai parodys, jog turint reikiamą įrangą, sukurti ypatingus įspūdžius nėra sunku ar brangu. Milano architektų kompanijos „Park Associati“ sukurta dizaino koncepcija remiasi skandinaviškomis tradicijomis bei „Electrolux“ dizaino vizija. Viskas, išskyrus grindis, yra balta: eksterjere - perforuotas aliuminio apvalkalas, interjere – korianas bei medis, padengtas blizgiu ir matiniu laku. Jaukumo erdvei suteikia medžio grindys ir švedų gamintojo „Kasthall“ kilimas. „Manau, kad mes sukūrėme ryškų Skandinavijos simbolį – šio statinio forma yra paprasta ir švari, tačiau sprendimas jį užkelti ant žinomų pastatų viršaus yra itin drąsus ir suteikiantis nepakartojamų įspūdžių“, - sako Micele Rossi iš „Park Associati“. Remiantis „Electrolux“ siekiu kurti inovatyvias ir aplinkai draugiškas technologijas, šis projektas išsiskirs ir mažomis medžiagų bei energijos sąnaudomis ir bus 100% perdirbamas. Kubuose bus naudojamos vėjo turbinos ir vandenilio kuro elementai, anksčiau išbandyti tik automobiliuose ir motoroleriuose. Restorano grindims bei terasai panaudoti perdirbti medžio pramonės likučiai, kombinuoti su vandeniui atspariais aplinkai draugiškais plastiko komponentais. Baigęs savo gyvenimą kaip restoranas, Kubas galės būti panaudotas kaip kilnojamas medicinos punktas, biblioteka ar pan.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)