Dėl valstybinės Rusijos televizijos ambicijų VDNET klientams kainų nekels  (0)

Baltijos autorių ir transliuotojų sąjungai, atstovaujančiai valstybinei Rusijos televizijai, atsisakius persvarstyti licencinio mokesčio dydį, telekomunikacijų paslaugų ženklus VDNET ir C GATES valdanti UAB „Viginta“ nuo balandžio 5 d. nutraukia programos „RTR Planeta” retransliavimą kabelinės ir skaitmeninės televizijos klientams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kanalų rusų kalba retransliavimo kainų didinimas pirmiausiai paliestų televizijos žiūrovus, – sako bendrovės „Viginta“ rinkodaros departamento vadovas Vygantas Tutlys. – Kad taip neatsitiktų, kreipėmės į Baltijos autorių ir transliuotojų sąjungą, prašydami persvarstyti retransliavimo kainas baziniame rinkinyje. Tačiau sąjungos atstovai, motyvuodami rusiškų programų populiarumu, į kompromisus nesileido“. Baltijos autorių ir transliuotojų sąjunga taip pat nesutiko, kad programa „RTR Planeta“ būtų retransliuojama išplėstinuose ar tematiniuose skaitmeninės televizijos rinkiniuose ir tokiu būdu daugiau mokėtų tik tie žiūrovai, kurie pasirinktų ją matyti. „Siekdami išvengti paslaugų kainų didinimo visiems klientams, neturime kito pasirinkimo kaip tik pakeisti „RTR Planeta“ kanalo retransliaciją kita programa“. – sako V. Tutlys.

„TNS Gallup" televizijos tyrimo duomenimis, 2010 m. 23,2 proc. laiko žiūrovai praleido stebėdami TV3 kanalą, 20,2 proc. – LNK, 11,5 proc. – LTV, 6,6 proc. – BTV, 5,8 proc. – „Pervyj Baltijskij kanal“, 3 proc. – „RTR Planeta“, 3 proc. – „Lietuvos ryto TV“.

UAB „Viginta", teikianti VDNET ir C GATES telekomunikacijų paslaugas, įkurta 1991 m. Bendrovė turi antrą pagal dydį Lietuvoje fiksuoto plačiajuosčio interneto ir kabelinės televizijos tinklą, teikia integruotas paslaugas Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje ir Šilutėje daugiau nei 110 tūkst. klientų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: