Renovacija Lietuvoje populiarės, prognozuoja vokiečių ekspertai  (0)

Vakar, balandžio 7 d., didžiausio pasaulyje chemijos koncerno „BASF SE“ pardavimų ir marketingo direktorius Europai Uwe Kundel pristatė Vokietijos koncerno patirtį pastatų energetinio efektyvumo srityje. Jis taip pat apžvelgė augančias politistireninio putplasčio inovatyvaus panaudojimo tendencijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiandien pasaulyje vykstantys procesai susiduria su keliomis pagrindinėmis tendencijomis: didėjančia populiacija, urbanizacija, energijos sunaudojimu bei klimato sauga, globalizacijos veikiamų rinkų pokyčiais ir individualizacija. Rinkų vystymasis skatina procesus tobulėti, o tai reiškia, kad esame laisvi priimti pačius tinkamiausius sprendimus dėl savo ir artimųjų gerovės. Kai kalbame apie namus, kuriuose gyvename, o ateityje augs ir mūsų vaikai, turime neabejotinai pasikliauti ilgaamžiais ir patikimiausiais sprendimais“, - dėstė mintis U. Kundel. „Būstų renovacija kelerių metų perspektyvoje taps kur kas svarbesnė, nei dabar. Tada, kai daugiabučių gyventojai bus paprašyti priimti sprendimus dėl senos statybos namų, kuriuose gyvena, jie tik tuomet pradės domėtis šilumą izoliuojančių medžiagų privalumais ir trūkumais bei kitais termoizoliacinių medžiagų elementais. Jau dabar skatiname susipažinti su įvairiais apšiltinimo būdais ir siūlome rinktis ekologišką, efektyvią, patikimą ir mažų kaštų reikalaujančią apšiltinimo medžiagą“, - sakė Lietuvos putų polistirolo gamintojų ir vartotojų asociacijos atstovas Ježy Makovski. Susitikimo metu taip pat buvo pademonstruotas putų polistirolio gamybos procesas bei surengta ekskursija po šios izoliacinės medžiagos gamyklą „Šilputa“. Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos VPPS Statybų priežiūros poskyrio vyresnysis inspektorius Aleksandras Lisica papasakojo apie saugų izoliacinių medžiagų naudojimą, o statybų kompanijos „Gazman“ direktorius Vytautas Keršys pristatė polistireninio putplasčio ir kitų šilumos izoliacinių medžiagų naudojimo praktiką Lietuvoje.

Apie Putų polistirolio gamintojų ir vartotojų asociaciją

Asociacija įkurta 1998 m. siekiant paskatinti visuomenę ir statybos rinkos dalyvius gauti tik patikimą informaciją apie putų polistirolio savybes bei naudojimą, o rinkoje parduodamas produktas atitiktų galiojančius techninius reikalavimus ir kokybės standartus. Asociacijos dėka Lietuvoje buvo laiku įdiegtos europinio standarto LST EN 13163 „Statybiniai termoizoliaciniai gaminiai. Gamykliniai polistireninio putplasčio (EPS) gaminiai. Techniniai reikalavimai“ nuostatos. PPGVA iniciatyva parengtos ir LR Aplinkos ministerijoje įregistruotos statybos taisyklės ST 124555837.01:2005 „Atitvarų šiltinimas polistireniniu putplasčiu“ tapo normatyvinių statybos techninių dokumentų sudėtine dalimi. Asociacija 2006 m. tapo Europos polistireninio putplasčio gamintojų (EUMEPS) nariu. 2007 m. Vilniuje įvyko EUMEPS prezidiumo posėdis ir tarptautinė polistireninio putplasčio gamintojų konferencija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: