EU-OSHA skelbia 10-ąjį kartą rengiamų Europos gerosios praktikos apdovanojimų laimėtojus  (0)

10-ojoje Europos gerosios praktikos apdovanojimų ceremonijoje Europos saugos ir sveikatos darbe agentūra (EU-OSHA) pažymėjo ir įvertino išskirtinį aštuonių organizacijų ir įmonių iš visos Europos indėlį skatinant saugią techninę priežiūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apdovanojimai, kaip vienas iš EU-OSHA Sveikų darbo vietų kampanijos renginių, įteikti Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną (balandžio 28 d.) ceremonijoje, kurią surengė Europos Sąjungai pirmininkaujanti Vengrija.

Pavyzdžius teikė įvairiausio dydžio ir įvairiausių pramonės sektorių organizacijos, norėjusios pristatyti savo geros praktikos pavyzdžius ir jais pasidalinti. Šiandien pasirodžiusiame naujajame lankstinuke pateikiami aštuonių apdovanotų įmonių ir penkiolikos gerai įvertintų įmonių gerosios praktikos pavyzdžiai.

„Apdovanojimus gavusios įmonės ir organizacijos labai daug prisidėjo propaguojant saugios techninės priežiūros gerąją praktiką“, – sako už užimtumą, socialinius reikalus ir įtrauktį atsakingas Europos Komisijos narys László Andor. „Šie gerosios praktikos pavyzdžiai atitinka Bendrijos darbuotojų saugos ir sveikatos strategiją (2007–2012 m.), kuria siekiama ne tik spręsti profesinių ligų problemą, bet ir ketvirtadaliu sumažinti ES nelaimingų atsitikimų darbe skaičių.“

Pritardamas, kad saugi techninė priežiūra naudinga ekonomikai, ES pirmininkaujančios Vengrijos atstovas, valstybės sekretorius užimtumui, Kolos Kardkovács pasakė: „Netinkama techninė priežiūra gali turėti neigiamų pasekmių saugai ir galiausiai produktyvumui bei pelningumui. Skirdamos pakankamai laiko ir išteklių saugiai techninei priežiūrai užtikrinti, apdovanojimus laimėjusios įmonės savo iniciatyva stengiasi apsaugoti būsimuosius savo ir savo darbuotojų interesus.“

EU-OSHA direktorius Jukka Takala pasidžiaugė aukšta pateiktų pavyzdžių kokybe. „Mūsų ryšių punktų tinklas dalyvaujančiose valstybėse narėse ir Turkijoje gavo šimtus geros praktikos pavyzdžių, iš kurių geriausieji buvo atrinkti Europos gerosios praktikos apdovanojimams. Visų aštuonių nugalėtojų ir penkiolikos teigiamai įvertintų įmonių patirtis rodo, koks svarbus yra reguliarios techninės priežiūros vaidmuo šalinant pavojus ir valdant riziką darbo vietoje, o tai dar patvirtina svarbiausių Sveikų darbo vietų kampanijos idėjų reikšmę.

Apdovanojimai įteikti šioms aštuonioms įmonėms: „Voestalpine Hytronics GmbH“ ir „Voestalpine Weichensysteme GmbH“ (Austrija, geležies ir plieno gamyba) – už technologijų naudojimą ir organizacines priemones saugiai techninei priežiūrai užtikrinti, „Protón Electrónica SLU“ (Ispanija, elektros įranga) – už remonto ir techninės priežiūros koordinavimą kartu su klientu, „Actavis Ltd“ (Malta, farmaciniai produktai) – už iniciatyvias ir aktyvias priemones techninės priežiūros saugai didinti, „Skellefteå Räddningstjänst“ (Švedija, ugniagesių tarnybos) – už saugių ugniagesių darbo metodų rengimą, „Sonae“ (Portugalija, mažmeninė prekyba) – už prevencinės ir taisomosios techninės priežiūros valdymą, „GHT - Glass Handling Technic Vof“ (Nyderlandai, sodininkystė) – už saugią ir veiksmingą stiklinių šiltnamių techninę priežiūrą ir remontą, „Tarmac Quarry Materials“ (Jungtinė Karalystė, kasyba ir karjerų eksploatavimas) – už techninės priežiūros komandų kompetentingumą) ir „STIB-MIVB“ (Belgija, transportas) – už nuoseklią techninės priežiūros metodiką, kuri pradedama taikyti projektuojant darbo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: