Lapkričio 16 dieną, Vilniuje: technologijos, pakeitusios muzikos industriją  (0)

Vos atsikėlę skubame įsijungti radijo imtuvą, kad populiarios dainos (ir kava) pakrautų mus energija visai dienai. Eidami į darbą žingsnių taktą taikome prie ausinėse skambančios mėgstamos melodijos. O vakare atitrūkstame nuo rūpesčių pasinerdami į kino pasaulį: filmo herojų likimai ir garso takelio muzika padeda užbaigti dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Muzika negalėtų lydėti kiekvieno mūsų žingsnio, jei ne įvairios technologijos, kurios padeda mums įrašyti ir perduoti garsus. Žinoma, technologijos dalyvauja ne tik muziką įrašant bei transliuojant – didžioji dalis šiuolaikinių muzikos kūrėjų taip pat naudoja bent vieną elektroninį arba elektrinį aparatą. Šokinėdamas pagal elektrinės gitaros skambesį arba skęsdamas raminančiuose ambient'o garsuose tam tikra prasme naudojiesi technologijomis, be kurių muzika jau darosi neįsivaizduojama. Malonu, kad norint pasiklausyti mėgstamos dainos, užtenka suspaudyti kelis mygtukus telefone ir nereikia į ketvirtą aukštą tempti fortepijono. Bet vis dėlto technologijų ir muzikos dialektika kelia daugybę klausimų: kaip ir keliais etapais technologijos prasiskverbė į muzikos kūrimą? Ar naujos medijos išstumia senas, ar pačios susikuria erdvę, kurioje tarpsta? Kokios technologijos ir kaip naudojamos kuriant muziką dabar? Ne į visus šiuos klausimus įmanoma atsakyti žodžiu: norint suprasti technologijų įtaką skirtingiems muzikos stiliams, reikės pasiklausyti jų pavyzdžių, o pajusti technologijų svarbą kuriant muziką geriausia... pabandant patiems.

Visa tai ir dar daugiau galima patirti lapkričio 16 dieną prasidėsiančiuose „Mokslo ir meno“ seminaruose „Technologijos, pakeitusios muzikos industriją“. Interaktyviuose tarpdisciplininiuose seminaruose bus galima įgyti ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių, padiskutuoti su muzikos kūrėjais bei jos klausytojais.

Renginiai nemokami.

Lapkričio 16 dieną, 15 valandą Vilniuje, klube „Soulbox“ (bei lapkričio 30d., 15 val. Kaune, „G-loft“ patalpose) susirinks tie, kam įdomi technologijų įtaka muzikos raidai.

Pranešimų temos ir pranešėjai:

Dimensijų slenksčiai: technologijos ir nauji horizontai muzikoje.

Tautvydas Bajarkevičius – garso menininkas, menotyrininkas, dėstytojas ir kuratorius. Domisi garso ir medijų menu, įvairiomis šiuolaikinės muzikos (ir apskritai meno) formomis bei kontekstais. Vilniaus dailės akademijoje ir Vilniaus Gedimino technikos universitete dėsto kursus, susijusius su jo interesais. Kuruoja bei koordinuoja šiuolaikinio meno bei muzikos projektus, o nuo 2002-ųjų ir pats kuria eksperimentinę muziką (meninis pseudonimas – audio_z, tinklaraštis – audio-z-blog.livejournal.com).

Muzika ar garsas. Kompiuterizacija

Vytautas Paukštelismuzikos kūrėjas, kuriam nesvetima nei akademinė, nei sunkioji šokių muzika. Jo muzikos kūrimo stažas – 11 metų, iš pradžių kurdavo pasitelkdamas žaidimų konsolę bei vokiško televizoriaus garsiakalbius, 2003 metais gavo kompiuterį (nuo šio įvykio V. Paukštelis skaičiuoja tikrąją savo patirtį), o prieš keletą metų baigė Muzikos kompozicijos magistro studijas LMTA. Elektroninę ir sunkiąją šokių muziką kuria kaip Moon Bird, o akademinės muzikos pavyzdys – paskutinis Vytauto kūrinys vargonams „Išlikimas.

Aplinkos įrašai ir technologinis sugrįžimas į čia ir dabar

Andrius Rugys – garso menininkas (pseudonimas – PB8), keliaujančios garso instaliacijos – gyvo garsų muziejaus Garso korys autorius. Baigęs fotografijos ir medijos meno studijas Vilniaus dailės akademijoje, vėliau keletą metų dėstė garsinės raiškos kursą, šiuo metu periodiškai atlieka menines-edukacines paskaitas (workshops). A. Ruigys kurdamas naudoja klausymą, bendravimą, keliavimą, garso įrašų ir instaliacijų darymą, garso terapijos metodikas. Dabar domisi lietuviškų sutartinių ir Tibeto sėdinčių varpų garsais.

VERNISSAGE

VERNISSAGEseminaro „Technologijos, pakeitusios muzikos industriją“ dalyvimas suteiks galimybę stebėti seminaro metu aptartų temų pritaikymą. Tai Manto T. (Partyzanai) organizuojamas meno ir muzikos neoficialus parodos atidarymas.

Lapkričio 23 dieną į klubą „Soulbox“ Vilniuje (bei gruodžio 7 d. Kaune, į „G-loft“) kviečiame tuos, kurie norėtų daugiau sužinoti apie Naujausias muzikos technologijas.

Daugiau informacijos ir registracija: http://mokslasirmenas.lt

http://mokslasirmenas.lt/mm-seminarai/technologijos-pakeitusios-muzikos-industrija/

https://www.facebook.com/events/676188532414106/?context=create

Kontaktinis asmuo:

Vaiva Kulbokaitė, 8 620 17776, vaiva@mokslasirmenas.lt

Šis projektas yra finansuojamas pagal Viešosios įstaigos Socialinių inovacijų instituto vykdomą projektą „Mokslo ir technologijų populiarinimo renginių rėmimo ir gebėjimų ugdymo sistema“ (VP1-3.2- ŠMM-02-V -02-004), kuris finansuojamas pagal 2007 – 2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę VP1-3.2- ŠMM-02-V „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: