Lietuviai - Europos Kosmoso Agentūros konkurso dalyviai (balsavimas)  (0)

"Manote, sunku keltis anksti ryte suskambus žadintuvui? O įsivaizduokite, kaip sunku būtų keltis kosminiame šaltyje, nutolus 673 milijonų kilometrų nuo jaukios Saulės šilumos, kur tikrai nerasi, iš kur gauti rytinės kavos. Greičiausiai niekas tokioje situacijoje neapsieitų be pagalbos...". Tokiais žodžiais Europos Kosmoso Agentūros (ESA) tinklalapyje Gruodžio 10 dieną buvo pradėtas "Wake Up Rosetta!" ("Pabusk Rosetta!") kampanijos pranešimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei trumpai, Rosetta yra jau beveik dešimt metų per kosmoso juodumą keliaujantis aparatas, kurio kelionės tikslas – 67P/Churyumov–Gerasimenko kometa. Pasiekusi kometą, ant jos paviršiaus Rosetta nutupdys zondą Philae, kuris turėtų padėti mums, žmonėms, geriau suvokti savo Saulės sistemos istoriją. Iš dešimties metų kelionės Rosetta jau daugiau kaip du metus skrenda "žiemos miego" (angl. deep space hibernation) režimu, kada visi jos aparatai išjungti.

Artėjant "pabudimo" iš šio režimo datai – sausio 20 dienai – buvo paskelbta minėta kampanija ir video konkursas "Pabusk Rosetta!" ("Wake Up Rosetta!"). Savo kurtais video žmonės kviečiami morališkai palaikyti mūsų vienišą kosmoso ambasadorę sunkaus ir šalto jos pabudimo metu. Tam, kad atsirastų ir azarto, konkurso balsavimas vykdomas internetu, renkami publikai labiausiai patikę Rosettos žadinimo filmukai. Du daugiausiai balsų surinkusių filmukų autoriai gaus neeilinį prizą – kvietimą lapkričio mėnesį atvykti į Rosetta misijos operacijų centrą gyvai stebėti zondo Philae nuleidimo ant kometos procedūrų.

Konkurso idėja ir svajonių prizu užsidegė ir mūsų tautiečiai – susuko trumpą filmuką, kuriame rūpestingai, su kavos puodeliu ir rytiniu saldainiu, žadina Rosettą, ir ji, kaip filmuke galima matyti, be streso, jaukiai žiovaudama, jau ruošiasi keltis.

Konkurso uždarymo datai artėjant prie pabaigos, filmukų "konkurentų" pradėjo stipriai daugėti, prasidėjo linksma kova bandant socialiniais tinklais pritraukti kuo daugiau balsuotojų už savo filmuką, ir lietuvaičiai šiuo metu kremta nagus tvirtai įstrigę ketvirtoje vietoje ir matydami, kad tik šeimos, draugų ir atsitiktinių gerbėjų pagalba iki antros prizinės vietos niekaip nebeprisikapstys, nes nuo artimiausios, trečios vietos atsilieka jau beveik dviem šimtais balsų... Todėl autoriai sumanė kreiptis į savo tautiečius ir paprašyti papildomos pagalbos paspaudžiant "vote" (balsuoti) mygtuką prie savo konkursinio filmuko, kuris yra čia: http://tinyurl.com/pj8uuaq

Nenorėdami likti per daug skolingi, laimėjimo atveju filmuko autoriai žada šimtą ačiū ir grįžus pasidalinti rašytiniais ir video įspūdžiais iš viešnagės Europos Kosmoso Agentūros būstinėje!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: