Ekspedicija su Klaipėdos universiteto burlaiviu „Brabander“: ką slepia Baltijos jūros dugnas ir ko čia ieško mokslininkai? (Video)  ()

„Ar žinojome, kad Baltijos jūros vandenyse, mūsų Lietuvos teritorije yra vykdomi povandeniniai tyrimai? Juos vykdo Klaipėdos universiteto profesorius Vladas Žulkus su narų komanda. Kai parašiau mokslininkui ar sutiktų papasakoti, jis atsakė klausimu: o gal norėtumėte išplaukti į jūrą kartu su mūsų ekspedicija?“ - laidą pradeda vedėjas Ignas Kančys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-03-21 Ekspedicija su Klaipėdos universiteto burlaiviu „Brabander“: ką slepia Baltijos jūros dugnas ir ko čia ieško mokslininkai? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai į Baltijos jūrą plaukia su Klaipėdos universiteto burlaiviu „Brabander“. Šio laivo ilgis yra 36 metrai, plotis – 6 m, o burių plotas – 440 m2. Tačiau šį kartą burės nebuvo naudojamos. Laivo bakuose telpa net 6 tonos dyzelino. Su tiek galima nuplaukti daugiau nei 4600 kilometrų!

Taigi, kaip vyksta Baltijos jūros tyrimai? Kas jau yra žinoma? Po vandeniu slypinčius lobius atraskite su „Mokslo sriuba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()