IT kompanijų vadovai grįžta į mokyklas dalytis patirtimi  (0)

Beveik dvi dešimtys IT kompanijų vadovų skirtingų Lietuvos miestų mokyklose kovo mėnesį susitinka su moksleiviais tam, kad pristatytų dabartines IT sektoriaus teikiamas galimybes, aptartų karjeros perspektyvas ir dalytųsi patirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadovai, lankydami savo buvusias mokyklas, ragina vyresnių klasių moksleivius drąsiau rinktis su IT susijusias specialybes. „Vadovai – atgal į mokyklas“ yra viena iš iniciatyvos „E. įgūdžių savaitė“ dalių, kurios metu verslo atstovai aktyviai įsitraukia į diskusiją su moksleiviais ir akcentuoja IT įgūdžių svarbą šiandieninėje visuomenėje.

„Esame regiono mokykla, todėl svarbu, kad atvažiuoja ją baigęs ir daug pasiekęs žmogus. Tikimės nuoširdaus ir neformalaus susitikimo, po kurio moksleiviai daugiau žinos apie darbo pobūdį, galimybes įsidarbinti ir reikalingas žinias“, - sakė Panevėžio r. Smilgių vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Birutė Ambutienė.

Pirmieji susitikimai sulaukė didelio moksleivių susidomėjimo ir aktyvaus įsitraukimo į diskusijas.

„Susitikime dalyvavo virš 200 žmonių. Iš moksleivių vadovas sulaukė įvairių klausimų, susijusių su dirbtiniu intelektu, medicinos sąsaja su IT bei kitomis temomis. Iš moksleivių sulaukėme gerų atsiliepimų, kurie rodo, kad susitikimas buvo išties įdomus“, - teigia Vilniaus Gabijos gimnazijos IT mokytoja Veslava Kaminskienė.

Aplankytų mokyklų moksleiviai yra pakviesti į baigiamąjį renginį „IT naktis“, vyksiantį kovo 28 d. Vilniuje, kuriame jie galės dalyvauti kūrybinėse, technologinėse dirbtuvėse, idėjų pristatyme ir lygiavertėse diskusijose kartu su IT verslo ir mokslo profesionalais.

„Betarpiškas bendravimas tarp verslo atstovų ir moksleivių yra labai svarbus abiems pusėms - moksleiviai pristato save IT specialistams ir įgauna pasitikėjimo savimi, o įmonės drąsina jaunus žmones rinktis informacinių ir ryšių technologijų studijas. Atsižvelgiant į rinkos tendencijas ir poreikius, toks bendravimas ir dalinimasis žiniomis yra būtinas, ruošiant būsimus perspektyvius IT specialistus“, - sako Edmundas Žvirblis, asociacijos „INFOBALT“ vykdantysis direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)