Armėnijos mokyklose privalomas dalykas – šachmatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2011-04-20 21:08
Jei čia ir yra apie ką diskutuoti, tai tik apie šachmatų teikiamą naudą, palyginus su kitomis pamokomis. Dar būtų galima pakalbėti ir apie galvosiukų sprendimus ar kitų žaidimų užsiėmimus, toje pamokoje. O diskutuoti apie kažkokią pradinuko laisvę, pasirenkant norimas pamokas yra mažų mažiausiai, absurdiška.
rwc 2011-04-21 13:05
Šiaip gera idėja įtraukti loginius žaidimus į bazinę mokymo programą. Geriausiose mokyklose moksleiviai patys susiorganizuoja šachmatus, debatus, domino, aliasus, mafijas, ekonominius. Tik ne taip, kaip Armėnijoje - akcentuojant vieną žaidimą ir deklaruojant "penkmečio planą" tapti Naujaisiais Vasiukais. T.y., jei jau kalbama apie bendrą išsilavinimą, tai ir neturėtų būti dėstomos konkretaus žaidimo konkrečios strategijos. Yra skirtumas, kur muzikos pamokos ir kur trimito klasė, kur tikyba, ir kur - pasirengimas sutvirtinimo sakramentui. Apie pradinukų pasirinkimo laisvę diskutuoti absurdiška, bet lygiai taip pat absurdiška partinė linija žaisti konkretų žaidimą.
loggo 2011-04-22 00:51
Manau - puiku idėja. Tiems, kurie komentuoja, kad nėra čia ko versti šachmatais žaist, sakau, kodėl mane vertė žaisti krepšinį? Aš jo nekęsdavau, mane vemt versdavo nuo jo, bet mano metinis vidurkis visada priklausydavo nuo to, kiek tritaškių iš dešimties (ar baudų) pataikydavau; kodėl mane versdavo dainuoti? Mano balsas tam visai netinkamas, ir tai paprasčiausiai sukeldavo gėdą visus 10 metų; t.t., t.t., t.t. Šachmatai - tobulas žaidimas proto lavinimui.
rwc 2011-04-22 14:27
krepšinį? Buvo tikriausiai ir kvadratai, ir krosai, ir prisitraukimai, ir lipimai virve ir dar viso kito. Taip ir šiuo atveju: jei modulis būtų "Loginio mąstymo lavinimas" ar "Žaidimų teorija" - puiku. Tačiau vien "Šachmatai" - ne. Kodėl ne "Šaškės", "Sportinis pokeris", "Bridžas", "Reversi", "Go"? Tegu kažkokia valstybė turi savo Sabonį šachmatuose, bet juk mūsų bendrojo lavinimo sistema nekelia tikslo ugdyti būtent krepšininkus.