Studentus vis labiau vilioja studijos ne Europos valstybėse  (0)

Rudens semestrą iš 85 ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų, pagal mainų programas išvykusių studijuoti į svečias pasaulio šalis, ketvirtadalis jų (20) naujus mokslo metus pasitiko Azijos ir Šiaurės Amerikos universitetuose, praneša ISM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Išvykti mokytis į užsienį studentus vilioja du dalykai: jie nori pažinti tolimus, egzotiškus kraštus ir įgyti konkurencingą išsilavinimą. Daugelis jų renkasi studijas už Europos ribų: Singapūre, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Australijoje, JAV, Kanadoje. Mainų programos – proga ne tik pakeliauti, tačiau įgyti patirties, studijuojant pasaulio ekonomikos, verslo ir politikos centruose – Azijos ir Šiaurės Amerikos šalyse. Tikime, kad galimybės išvykti mokytis į garsiausius užsienio universitetus skatina mūsų šalies studentus pasilikti Lietuvoje, juk tarptautiniai mainai ir aktyvus bendradarbiavimas su geriausias pasaulio universitetais yra vienas pagrindinių aukštųjų mokyklų konkurencingumo kriterijų“, – teigė ISM tarptautinių ryšių skyriaus vadovė dr. Rūta Kazlauskaitė.

Dalyvaudami mainų programose studentai mielai renkasi ir senąsias Europos šalis, iš kurių populiariausios: Prancūzija, Austrija, Norvegija, Ispanija, Vokietija. „Tarp studentų populiarėja dvigubo diplomo programos, suteikiančios galimybę įgyti du tarptautinio lygio diplomus: ISM ir pasirinkto užsienio universiteto. Šiemet pagal dvigubo diplomo programą daugiausia – dešimt ISM studentų – išvyko studijuoti į Norvegijos BI Norwegian Business School. Kiti aštuoni studentai pasirinko Prancūzijos Euromed Management, INSEEC Paryžiaus ir Bordo verslo mokyklas bei Belgijos HEC Management School“, – sakė R. Kazlauskaitė.

Išvykusius studentus Lietuvoje pakeitė 72 bakalauro ir magistro studentai iš penkiolikos užsienio šalių. Trečdalis studentų atvyko iš Prancūzijos, 16 iš Ispanijos ir Portugalijos, 5 iš Vokietijos, 6 iš Pietų Korėjos, 4 iš Singapūro.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas bendradarbiauja su daugiau nei 100 akademinių mainų partnerių visame pasaulyje: Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Azijoje, Australijoje ir Afrikoje. Studijuojantys paskutiniuose bakalauro kursuose turi galimybę užsienyje atlikti ir darbo praktiką.

Švietimo mainų paramos fondui apžvelgus 2010-2011 mokslo metų aukštųjų mokyklų dalyvavimą Erasmus mainų programoje ir įvertinus bendrą studentų skaičių, paaiškėjo, jog ISM studentai turi daugiausiai galimybių vykti į Erasmus studijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)