Homofobija mokyklose: homoseksualumo temos dažniausiai nenutyli tik tikybos mokytojai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2012-12-20 23:46
Tik save ir savo idėjas.
W3rtas 2012-12-21 00:02
Smagu, jog yra ir tokių žmonių. Visada reikia tvirto pagrindo gerai diskusijai, kuris išlaikytų priešpriešą. Tik norėtųsi, kad bent truputį pažvelgtum iš kritikuojančių pusės. Tada diskusija būna konstruktyvesnė, lankstesnė - naujų problemų, argumentų kyla. O dabar atrodo tik apie įvaikinimo klausimą buvo.
Aidas 2012-12-21 00:08
Man tai esminis klausimas. Dėl diskusijos kokybės - tai kad Pumper ir Kionig mane apriori nurašo kaip svaigstantį idealistą (iš ankstesnių temų patys net nežinodami, kas tas idealizmas). O patys, net nesuvokę, ką parašiau, meta argumentus ne į temą. Jei bus abipusis įsiklausymas ir didesnis konkretizavimas diskusija bus geresnė.
W3rtas 2012-12-21 00:25
O man tai klausimas kuriam neturiu tvirtos nuomonės Jei būtum nurašytas, tiek laiko nebūtų skyrę Tavo argumentai tikrai idealistiniai(kaip minėjai išlaikantys savo idėjas) - balta arba juoda. O jų su atspalviais, kurie nori pakreipti temą, parodyti atvejus tarp baltos ir juodos. Sutinku, prijaučiu jų pusei, todėl galiu būti šališkas, bet man atrodo tau sekėsi sunkiau įsiklausyti? Ar radai ką nors, dėl ko jiems galėtum pritarti, ne vien pasimokęs, t.y. sustiprinęs savo įsitikinimą? Visgi abejonės verčia žmogų eiti pirmyn.
Aidas 2012-12-21 01:20
Vaikus turi auklėti šeima arba specializuoti vaikų namai. Jei problemos kyla šeimoje ar vaikų namuose, tai jas reikia ir spręsti. Homoseksuali partnerystė, partnerystė tarp žmogaus ir gyvūno, nėra šeima. Homoseksualumas yra psichopatologija (priskiriamas asmenybės sutrikimui). Kodėl homoseksuali partnerystė (o ji, šeimos kontekste, nesiskiria nuo žmogaus ir gyvulio partnerystės) nėra šeima galima pagrįsti istoriškai, teisiškai, sociologiškai, vertybiškai, evoliuciškai ir, manau, sąrašas neišsamus. Negrindžiu todėl, kad homoseksualų įsivaikinimo šalininkai remiasi vertybiniu nihilizmu, dėl ko tas pagrindimas bus jų atmestas kaip trukdantis jų pačių savivalei. Taškas. Šioje ir panašiose temose visiems viso gero. Edit: kadangi savivalės mylėtojams ir nihilistams argumentai vertės neturi, nėra prasmės į juos ir apeliuoti. Tai puikiai išspręs visuomenės homofobiškumas, kurį reikia toleruoti ir ugdyti. Nes nėra garantijos, kad čia palaikantys homoseksualų įsivaikinimo idėją, patys nėra homoseksualai.
kionig 2012-12-21 01:37
O, ar žinai, kad už neapykantos kurstymą, skatinimą diskriminuoti yra BK? P.S. Negalvojau, kad šiais laikais pensininkai tokie nupezę.. Nors ne, galvojau, kad jie tokie yra.. Bet kad čia dar tokiame forume rašinėtų, tai grįžk Aidai į delfi? Jausiesi kai žuvis vandenyje. Mat šitas puslapis yra antihomofobiškas ir papirktas...
Arwis 2012-12-21 01:42
Irony much? Pats ignoruoji argumentus kad homosexualumas nera joks sutrikimas ar neigalumas o naturalus reiskinys kuriuo uzsiima bent 500 kitu kol kas stebetu zinduoliu rusiu. Patarimas, nuvaziuok i kokia Danija, Olandija, Sveicarija, Swedija, Islandija, Kanada. Pagyvenk ten kelis menesius gal suprasi kad nera ko bijoti. Dabar sedi savo mazam homofobiskam burbule, reki kad kiti ignoruoja tavo argumentus kai pats ignoruoji ir issigalvoji ka tik begalima. O skatindamas ir palaikydamas visuomenes priesiskuma ir kirsinima, parodai tiesiog koks siauras tavo pasaulio supratimas. Bet to kaip pats sakei, viena is tavo vertybiu yra sveikata(iskaitant psichine). O tu zinojai kad homofobiskuose visuomenese, homoseksualu vaikai daugiausia ir patiria psichologinio smurto del to kad ju tevai homoseksualai. Taigi esi dviveidis melagis, kuris skelbiasi kad jam rupi vaiku psichologine sveikata, kai pats kurstai neapykanta ir mokai savo vaikus smurtauti pries tuos vaikus kuriu tevai homosexualai. Irony again?
MrT 2012-12-21 02:40
Kaip galima pasisakyti uz zmogaus laisve kai pats skatini trinti tarp skirtingos oreantacijos zmoniu.
andriulis 2012-12-21 08:36
Arwis - jeigu gamtoje pasitaiko tarp žinduolių, tai darome išvadą, kad tai ne sutrikimas? Va čia tai tyrimas ir va čia neginčitina tiesa. Toks jausmas iš Jūsų komentarų, kad Jūs bandot priversti mus pamilti homo. Daugiau šitoje diskusijoje nieko naujo.
Pumper 2012-12-21 09:08
Bėda su tavo "vertybėm" yra tame, kad tu įsivaizduoji, jog TAVO vertybės yra objektyviai geros ir universaliai tinkamos. Bet taip nėra, todėl ir kitų vertybių pavadinimas nihilizmu iš tavo pusės yra nieko vertas.
vvv2 2012-12-21 10:08
Aidas 2012-12-21 10:16
Aš esu tik žmogus ir mano pozicija žmogiška. Kiek ji teisinga, vertinkite. Pagarba visiems (išskyrus išimtį, kurią nurodysiu) su manim diskutavusiems. Ypatinga pagarba Pumper, nesitikėjau tokio ramumo ir racionalumo. Na, o su kionig, atskira kalba. Pliurpia bile ką (ką rodo ir jo žinutės po avataru), būdamas moderatoriumi dar ir įžeidinėja. Kionig - pamąstyk, gal tau laikas į pensiją? Niekaip negali būti objektyvus moderatorius (iš kitų moderatorių tokio elgesio stebėti neteko). Teisingai, Kionig, mano postų nebeskaityk, o tai dar galvelė perkais.
Swift RR 2012-12-21 10:28
Kai iš studenčiokų išaugsite į žmones, suprasite šeimos reikšmę. Vyras ir moteris turi gyventi kartu, ir vienas kitą papildyti. Kai atsiplėškite nuo to kompo ir darbų savo, ramiai pagalvokit ką jūs rašot. Meilė tarp gėjų ir lezbių nėra tikra. Tai tik neteisingai išsiskiriantys hormonai, kurie leidžia žmogiui elgtis kaip gyvuliui gamtoje. Jei gyvuliukai ir yra homoseksai, tai ką reiškia ir žmogus toks gali būti? Žmogus negali elgtis kaip gyvulys. Homikų į armiją neima. Nes jie ardo komandinę vyrišką dvasią. Gėjai tarp tikrų vyrų vietos niekuomet neatras.(Buvo viena istorija lietuvoje)
stg 2012-12-21 11:02
Pats nesupranti apie ką rašai. Kokie gi tie 'neteisngai išsiskirintys hormonai'? Galvoji viskas taip paprasta?
Swift RR 2012-12-21 11:42
seksualūs, tai ir mes eikime per analine, taip? Tada jei kiaulės voliuojasi purve, tai ir mes pasivoliuokime... Absurdas.
hostgator 2012-12-21 11:46
Šaunuolis Aidas, NENUSILEISK propagandai!!!
Swift RR 2012-12-21 11:48
Teisingai, gana europai kišti savo iškrypimus.
W3rtas 2012-12-21 11:49
Iš kur tu ištraukiai, jog mes neigiame vyro ir moters santykius? Čia ir esmė, žmogus gali elgtis kaip gyvulys, jis pats renkasi ką daryti. Gali prievartauti, gali žudyti, gali mylėti. Visuomenė, t.y. dauguma arba kas turi autoritetą nustato normas, apsprendžia kas yra teisinga, o kas ne. Tas pats su psichopatologinių ligų sąrašu, kuris padarytas atskaitos tašku imant idealų žmogų. Jame pasiieškojus, galėtum sau rasti ir priskirti krūvą ligų.
Aidas 2012-12-21 11:50
Visa laimė, kad ne vienas toks esu. Gal pavyks Lietuvėlėj maksimaliai atitolinti homoseksualų įsivaikinimą.
W3rtas 2012-12-21 11:51