ŠMM: 2014 metų stojimo į aukštąsias mokyklas tvarka keisis pagal teismo sprendimą  (0)

Švietimo ir mokslo ministras, „darbietis“ Dainius Pavalkis teigia, jog bus vykdomas teismo sprendimas, kuriuo nuo kitų metų rugsėjo įsigalioti turėjusi priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka pripažinta prieštaraujančia įstatymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija trečiadienį konstatavo, kad tvarka prieštarauja Mokslo ir studijų įstatymui bei konstituciniam teisinės valstybės principui.

D. Pavalkis teigė, jog LVAT sprendimas bus vykdomas, tačiau vykdymo būdas dar nepasirinktas.

„Mes apsitarėme ministerijoje šį rytą. Visų pirma, teismo sprendimus mes privalome gerbti ir, manau, tą darysime. Neagituosite gi kitaip. Sudarysime darbo grupę“, - žurnalistams prieš Vyriausybės pasitarimą sakė švietimo ir mokslo ministras.

Pasak jo, LVAT sprendimas sąlygoja dvi esmines problemas.

„Viena problema. Jau vaikai, kurių yra didelis kiekis, pasirinko, susitvarkė savo programą ir jau pusę metų mokosi pagal tą naują programą. Antra didelė problema – tai, kad kažką darant iš naujo, mes vėl turime pertarti su savo socialiniais partneriais. Tai yra pačiais moksleiviais, (...) aukštųjų mokyklų rektoriais, taip pat reikia perkalbėti su mokytojų, mokyklų vadovų sąjunga ir kitais visais subjektais“, - vardijo D. Pavalkis.

Ministro teigimu, sprendimo būdą ketinama pasirinkti per kelias savaites. Tarp variantų – permainų nukėlimas į 2015 metus. Vis dėlto pats D. Pavalkis linkęs palaikyti teismui užkliuvusius reikalavimus dėl užsienio kalbų.

„Stojimo tvarka šiais metais tikrai nesikeičia. O kaip pilietis galiu pasakyti, kad aš iš principo esu už tai, kad mokytųsi užsienio kalbą. Esu iš principo už tai, kad gerai mokytųsi užsienio kalbą, nes tai atveria visai kitas galimybes. (...) O kaip mes tą rasime – manau, per kelias savaites mes apsispręsime. Yra keli variantai, kurių aš nenorėčiau diskutuoti. Bet tiek vienuoliktokams noriu pasakyti, tiek jų tėveliams: mokykitės, kalba tikrai niekam nepamaišė. Klausimas yra toks: ar mes tą tvarką paleisime 2014 m., vienaip ar kitaip, ar bus įsakymo galiojimas, kaip didelė dalis akademinės visuomenės, mokytojų ir moksleivių sakė, kad tai reikėtų daryti nuo 2015 m. Kol kas griežto, vienareikšmio sprendimo neturiu. Bet mes jų turėsime“, - reziumavo švietimo ir mokslo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Šarūnas Černiauskas
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)