Rugsėjo 25 d. KTU „Tyrėjų naktis“: 100 nemokamų renginių, įdomūs eskperimentai ir mokslo naujovės  (0)

KTU „Tyrėjų naktis“ – mokslo naujovių ir kvapą gniaužiančių eksperimentų kupinas renginys – rugsėjo 25 d., penktadienį, 12 val. jau šeštą kartą pakvies į KTU „Santakos“ slėnį (K. Baršausko g. 59).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginį organizuoja – Kauno technologijos universiteto Studentų mokslinės draugija (KTU SMD). Visi KTU „Tyrėjų naktyje“ vykstantys užsiėmimai – nemokami.

KTU „Tyrėjų naktis 2015“ koordinatorė Modesta Mikštaitė patikino, kad renginio dalyviai bus supažindinti su mokslo pasauliu pačiais įdomiausiais ir novatoriškiausiais būdais, o ne tik žvilgtelint per petį laboratorijos darbuotojui. Pasak jos, renginio dalyvių amžius neribojamas – laukiamas kiekvienas nuo vaiko iki senjoro.

Šiemet keičiasi festivalio centras – paroda ir didelė dalis „Tyrėjų nakties“ užsiėmimų rengiami KTU „Santakos“ slėnyje, kuriame susijungia mokslas, technologijos ir verslas. Tuo bus galima įsitikinti patiems: vyks ekskursijos po „Santakos“ slėnyje įsikūrusias laboratorijas, renginio dalyviai galės susipažinti su jose dirbančių aukštųjų technologijų įmonių pasiekimais“, – sakė M. Mikštaitė.

Anot jos, „Tyrėjų naktis 2015“ šiais metais ypatinga ir išskirtinė tuo, jog pakvies net į100 skirtingų renginių, tarp kurių: įspūdingi eksperimentai, ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės, interaktyvios paskaitos, laboratoriniai užsiėmimai, konkursai ir daugelis kitų.

KTU „Tyrėjų naktis“ ypač garsėja savo kūrybinėmis dirbtuvėmis. Šiemet jų sąrašą papildys daug naujų elektronikos dirbtuvių, hologramų dirbtuvės, popieriaus dirbtuvės. Taip pat vyks KTU „Startup Space“ organizuojamos startuolių dirbtuvės.  

„Siekiame supažindinti visuomenę su įtraukiančiais ir intriguojančiais mokslininkų išradimais ir sukurtomis inovacijomis, parodyti, kad jų darbai nėra saugomi laboratorijose, o padeda mums kiekviename žingsnyje“, – sakė M. Mikštaitė.

Į KTU „Tyrėjų naktis 2015“ renginį jau užsiregistravo apie 2700 dalyvių. Renginio dieną, KTU Studentų miestelyje, tikimasi sulaukti virš 3000  tyrėjų. „Tyrėjų naktis“ kasmet pritraukia dalyvių iš visos Lietuvos: Vilniaus, Alytaus, Mažeikių, Jurbarko, Panevėžio, Birštono ir kitų miestų. Lietuvoje šis renginys Baltijos pažangiųjų technologijų instituto organizuojamas nuo 2004 metų.

„Tyrėjų naktis“ – tai renginys, kuriame dalyvauja daugiau nei 30 Europos šalių, t.y. daugiau nei 300 Europos miestų.

Daugiau informacijos:  http://smd.ktu.lt/tyreju-naktis/ ir www.facebook.com/ktu.smd.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)