Moterys profesiją renkasi pagal patriarchalinį modelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-08 21:28
Mano nuomone siais laikais yra per dauk propoguojamos teises kalbu ne tik apie moteru teises, bet ir apie vaiku, geju ir kt. Bet kokiu atveju nebus taip kad 50% ta pacia profesija rinksis vyru ir 50% moteru.Mums reikia suprasti, kad mes esame skirtingi ne tik fiziologiskai bet ir psichologiskai. Bandymai ka nors pakeisti tampa tiesiog propogavimu tam tikru zmoniu grupiu ir tai nera gerai. Aisku Galimybes turi buti visiems vienodos. Beje skaitant komentarus ir straipsni susidaro nuomone, kad stereotipai yra blogai. Man tokie straipsniai yra tiesiog feministiniai blogaja prasme...nors aisku galima cia gincytis .
Anonymous 2009-03-08 21:46
Na kas kaltas kad merginos nenori but inzinieres? Kas kaltas kad vaikinai nenori veltis i socialiniu reikalus. Kiekvienas randa savo vieta. Daug kartu esu girdejes kaip moterys skundzias kad vyrai gali daugiau. Bet gi ne nuo lyties priklauso. Jei turi gabumu eik ir daryk. Kaip jau buvo mineta abiejose pusese yra nevykeliu. Vis delto yra vienas labai reiksmingas skirtumas tarp vyru ir moteru - vyru kraujyje yra iauges noras kovot, nenusileist, parodyt kas esi. Aisku kalbant apie dauguma o ne kiekviena. Atlyginima moka pagal tai kiek kas nusipelne (bent jau teoriskai . Jeigu nepakanka, rasai pareiskima ir iseini is darbo. Arba rasai skunda ir iseini is darbo. Dazniausia atsakyma i toki pasiulyma gaunu, kad geriau nebus, o ka po to daryt, kur eit. Ir vien del to kad maziau vyru (patikekit ju tikrai yra) taip galvoja nei moteru, jie daugiau pasiekia. Bet kadangi gejai irgi kelia savo reikalavimus greitai viskas issilygins. Isvada: Moterys keiskit savo poziuri i save, o ne vyrus kaltinkit. Kita vertus gejai irgi kelia savo reikalavimus tai greitai viskas issilygins.
kionig 2009-03-08 21:53
Del geju tai abejociau.. Cia jau nykrypimas, jau geriau vietoj ju feministes butu, tik ne gejai ir nepripazystu ju ir daugelis gerai daro kad nepripazysta ju
Anonymous 2009-03-08 21:58
Neleiskit moterim dirbt fizinio darbo, ale poto raumeningos taps, negražiai atrodys Lai geriau užsiima kūrybiniu darbu
Nerė 2009-03-08 22:14
Uoj, net neperskaičiau visų komentarų iki galo, tik noriu patikslint savo nuomonę mane užsipuolusiems. Aš nekalbėjau apie lygumą fiziniame lygmeny. Aš kalbu apie protinius sugebėjimus. Kažkaip čia daugaž apie tai ir kalbama. O dėl fizinių galimybių: taip, jūs pajėgesni panešt plytas, mes vietoj to išnešiojam ir gimdom vaikus. Jums didesnis fizinis krūvis, mums psichologinis. Bet ir tai čia ne stereotipai. Tiek moteris fiziškai gali sunkiai dirbti, tiek vyras gali jautriau reaguoti į psichologinius reikalus. Tiesiog nervina kad ir tas pavyzdys, jog moterys nemoka vairuoti, dar kaip čia vienas išsireiškė "vyrai geresni dizaineriai, kulinarai ir t.t.". Aš ne feministė, myliu vyrus, bet kartais kai kurie sau leidžia per daug.
Anonymous 2009-03-08 22:47
kadangi labai norėjai išsireikšti tai dabar tiesos neatlaikysi. jau seniai įrodyta, kad vyru protiniai sugebėjimai geresni, nei moterų ir vyrų smegenys labiau išsivysčiusios už moterų mąstymo prasme. o dėl mito, kad moterys vairuoja geriau tai pasižiūrėk i youtube vaizdelius. kaip pavyzdį pasižiūrėk kur moteris parkuojasi 5 minutes ir užstato visai gatvei kelią, o po to iš kitos mašinos išlipa vyras ir pastato ją iš pirmo karto. o statistika apie moterų mažiau padarytas avarijas išimta iš konteksto. su stovinčia mašina net vyrai nepadarytų avarijų galit kiek norit čia vaidint nuskriaustas ir kaltint kitus, bet brandus žmogus pats prisiima visą atsakomybę. tokius žmones ir gerbiu
Voltfestas 2009-03-08 23:06
'
Anonymous 2009-03-08 23:23
Fiziniai sugebejimai-kaip fiziniai. O protiniai,tai yra taip: 1. Moterys gali atlikti keleta darbu vienu metu-vyrai ne. Kaip pavyzdys butu tai,kad moteris gamina maista,kalba telefonu,priziuri maza vaika ir dar geles palaisto. Nu cia toks pavyzdys gal ir netikes,bet taip man isejo. 2. Vyrai geriau nudirba protini darba. Greiciau gali issprest problema,ar uzdavini,ar dar kazka panasaus. Moterys uztrunka tai darydamos ilgiau. 3. Ne i tema,bet VYRAI BE MOTERU,KAIP IR MOTERYS BE VYRU - NEGALI GYVENTI p.s. isimciu yra visur
Anonymous 2009-03-08 23:32
Kas liečia vyrų ir moterų smegenis, tai galiu pasakyt skaudžią tiesą(vyrams ), moteris vienu metu gali naudotis abiem pusrutuliais, kai tuo tarpu vyras tik vienu. Vyrai geriau suvokia erdvinį vaizdą, moterys - prasčiau (puikiai pastebima per braižybą, moterims sunkiau susigaudyt brėžiniuose). Moterys geriau suvokia jausmus, juos gali atskirt, kai vyrams tai keblu (todėl gal moterys linksta link socialinių mokslų). Daug galima rast skirtumų, bet teigt, kad vyrai pranašesni ar moterys, yra kvaila, visi esam su savais privalumais ir trūkūmais.
Anonymous 2009-03-08 23:38
volfestas, jei gerai pamenu tai šiame tinklapy buvo toks straipsnis. be to pasidomėk IQ testų statistika. o dėl youtube tai prie tokių smulkmenų nesikabinėk, gi niekur per televizija nerodys tokiu klipų "dėl diskriminacijos"... kiek pamenu šiame tinklapy taip pat rašė, kad vyrai turi 3 kartus daugiau smegenų ląstelių, nei moterys kurios atsako už logika ir pan.
Anonymous 2009-03-09 00:23
bloga daros paskaicius... Jokie moksliniai tyrimai neirode ir neirodys proto pranasumu. Gali speliot mokslininkai kiek nori.. o remtis dalimi, kai sprendziama apie visuma, netikslinga. Aisku dabar atsiras priestaraujanciu... pabrezianciu statistini moksla. Bet patys pagalvokit, kad ir dauguma is moteru remiasi labiau jausmais nei loginiu mastymiu, ar galim rekt visa gerkle uz vienu ar kitu pranasuma, ir uz pvz statyt visa gimine?
HiTech 2009-03-09 00:54
Mums biologijos MOKYTOJA aiskino kad moterys turi maziau grioveliu smegenyse nei vyrai, taciau del to jos darba atlieka kruopsciau nei vyrai, o vyrai atmestinai taciau greiciau, na o ko darbdaviams reikia? Kiekybes.
Tornmentor 2009-03-09 01:38
Na ir aš pasireikšiu . Aš prieš moterų diskriminavimą (t.y. jei moteris padaro tokį patį darbą kaip vyras, tai jai neturi būti mokama mažiau). Tačiau jūs, mielos moterys, mano manymu, nesate geresnės už vyrus (nors kai kurios, deja, taip mano). 1. Vyrai fiziškai stipresni už moteris (faktas, kurio įrodinėti nereikia). 2. Vyrų imunitetas ir sveikata geresnė, nei moterų ( www(dot)jama(dot)ama-assn(dot)org/cgi/content/abstract/280/16/1405) 3. Vyrai taip pat sugeba naudoti abu smegenų pusrutulius, kaip ir moterys - nėr čia ko girtis. Tai vat šitaip vat . Apie vairavimą: tiesa, jog statistiškai moterys padaro mažiau avarijų, bet jos važinėja N kartų mažiau nei vyrai ir N kartų lėčiau. Kaip manot, iš kur atsitrado posakis "vairuoja kaip blondinė" ? Smegenų tūris,manau (nesu tikras), nesiskiria vyrų nuo moterų, tačiau, kaip jau buvo minėta, vyrų smegenys mąsto, o moterų - jaučia. Dar nei vienas atradimas ar dėsnis nebuvo sukurtas JAUČIANT . Pažįstu moterų, kurios mąsto kaip vyrai, ir pažįstu vyrų kurie mąsto kaip moterys. Manau, jog neturėtų būti užkertami keliai skirtingų lyčių atstovams siekti tam tikros specialybės, tačiau, jei atsiras įstatymas, jog kiekvienoje įmonėje, fabrike ar institucijoje turi būti po lygiai vyrų ir moterų - aš būsiu pats pirmas, kuris eis protestuoti. P.S. Nekenčiu tipiško moteriško mąstymo - žiauriai nekenčiu.
Anonymous 2009-03-09 08:49
Sutinku su dauguma autores teiginiu, taciau jinai stipriai linksta i feminizma
Anonymous 2009-03-09 11:19
straipsnis apie detales. Esmė - žmogus, ar vyras ar moteris, yra kvailys, mąstantis stereotipais. komentarai vaikiški.
Nerė 2009-03-09 14:29
iš čia komentavusių, matosi kai kurių erudicija. Kone visi užsipuola moteris ir išvardina vien jų trūkumus ir kuo vyrai už jas geresni. o paskui mus vadina feministėmis. kai nei viena moteriškaitė čia, tarp jų ir aš, jūsų nė nemanė žeminti.
Zigzaueris 2009-03-09 15:24
Nejauciu neapykantos kito nuomones,nemegsdtu mizniu..... Zinai ,kaip sakoma:"jus turekit nuomone-as turesiu tiewsa." ^^
Anonymous 2009-03-09 17:16
Turiu pripažinti, jog tai tiesa. Darbo negavau todėl, jog esu moteris. Kai paklausiau darbdavės, kodėl ji priėmė būtėnt tą žmogų, atsakymas buvo visiškai paprastas ,,Todėl, kad jis vyras, tai sėkmės dalykas.."
Atejas 2009-03-10 01:50
Kalbant apie ta pacia profesija, moterys uzdirba maziau nei vyrai. Moteris stengiasi reciau priimti i darba. O taip yra todel, kad anksciau ar veliau jos pastoja, iseina dekretiniu atostogu (kiek ten, iki 3 metu?). O tada imonei reikia ieskot kuo ja laikinai pakeist. Nauja darbuotoja reikia apmokyti. Papildomos islaidos ir mazesnis pelnas. Jei seimoje smarkiai suserga vaikas ar pan. - jo prieziura beveik visada uzsiima moteris. Statistiskai maziau dienu ji praleidzia darbe, maziau uzdirba pelno. Ziurint is materialines puses - naudingiau i darba priimti vyra. Beja, yra darbu kuriu vyrai "negali" dirbti. Tai monotoniski, kantrybes reikalaujantys darbai, kuriu imasi moterys. Pvz., troleibusu vairuotojos, kasininkes, vaiku priziuretojos, siuvejos ir pan. Turiu pazystamu teveliu, kurie buvo pasieme tevystes atostogas. Neiskente, gryzo atgal i darba. Vaikus toliau priziuri mamytes Imant bendrai, vyrai siek tiek protingesni uz moteris. Irodyta mokslininku ir ne karta. Jei gerai pamenu, smegenu mase vidutiniskai didesne ~50g. Na ir dauguma pripazysta, kad pas moteris intuicija labiau isvystyta.
kionig 2009-03-10 02:07
Viskam kitam pritariu tik sitas uzkliuvo. Nuo kada protas matuojamas mase ? Gramai cia nieko nereiskia, o rieves musu smegenyse Apskritai ziurint cia yra igimta kokius darbus dirba vyrai ir moterys, aisku jie gali dirbti ir tuos darbus, kuriuos moterys dirba, bet kazin ar vyras ilgai jame issilaikys, cia priklauso nuo charakterio ir pns., tas pats galioja ir moterims: jos gali eiti irgi geras izinerines pareigas, jei jos tik nori ir sugeba, bet niekada moterys neprilygs vyru fiziniam darbui. O tas mastymas stereotipais yra kaip mada, ir jei tu issiskirsi, tai galesi ieskotis kito darbo. O pakeist zmoniu nuomone, beveik neimanoma, tai gali tik patys zmones padaryti.