Šri Lankoje areštuotas „Aerofloto“ lėktuvas. Jam uždrausta skristi į Maskvą  ()

„Aerofloto“ lėktuvui uždrausta išskristi iš Šri Lankos į Maskvą — jis areštuotas, nes neturi šalies aviacijos valdžios leidimo. Lėktuvas priklauso Airijos lizingo kompanijai ir vakar jos reikalavimu sulaikytas Kolombo miesto oro uoste, o šiandien teismas uždraudė išskristi iki birželio 16 dienos. Posėdis dėl draudimo panaikinimo vyks birželio 8 d. Reiso keleiviai apgyvendinti viešbutyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-03 Šri Lankoje areštuotas „Aerofloto“ lėktuvas. Jam uždrausta skristi į Maskvą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos kompanijos „Aeroflot“ lėktuvas Airbus A330 areštuotas Šri Lankoje, nes neturi šalies aviacijos valdžios leidimo skrydžiui. Apie tai su nuoroda į vežėjo spaudos tarnybą praneša RBC. Oro uosto administracija papasakojo, kad problema kilo dėl komercinio ginčo su Airijos lizingo kompanijos Celestial Aviation Trading Limited, kuriai šis lėktuvas priklauso.

Reisas Kolombas – Maskva turėjo prasidėti birželio 2 dienos ryte, tačiau lėktuvas buvo sulaikytas tarptautiniame Bandaranaike oro uoste. Skrydis perkeltas į penktadienį, birželio 3. Tačiau šiandien Kolombo aukščiausias komercinis teismas patenkino Celestial Aviation Trading Limited ieškinį ir uždraudė lėktuvui pasitraukti iš šalies iki birželio 16 d. Kompanija tvirtina, kad ji turi taikos susitarimą su „Aeroflotu“, kurio detalės neatskleidžiamos, ir todėl pareikalavo, kad teismas uždraustų lėktuvui palikti šalį.

Teismas dėl lėktuvo arešto panaikinimo paskirtas birželio 8 d. „Reiso keleiviai apgyvendinti viešbutyje, aptarnaujami pagal aviacijos kompanijos standartus ir „Aerofloto“ kontaktų centras juos informuos apie skrydžio į Maskvą laiką“, — papasakojo vežėjo spaudos tarnyba.

Dauguma Rusijos aviacijos kompanijų lėktuvų priklauso vakarietiškoms lizingo kompanijoms, daugiausiai – Airijos. Prasidėjus karui, šios kompanijos pradėjo masiškai atšaukinėti lėktuvus iš lizingo, todėl kovo pradžioje Rosaviacija rekomendavo Rusijos aviacijos kompanijoms pristabdyti visus tarptautinius reisus, siekiant išvengti visuotinio lėktuvų areštavimo: nuo karo pradžios užsienyje areštuoti bent 78 Rusijos aviacijos kompanijų lėktuvai.

 


theins.ru




(5)
(1)
(4)

Komentarai ()