[Žinios trumpai] Europa ruošiasi pribaigti didžiausią Rusijos banką: skelbiama, koks smūgis numatytas 7-ąjame sankcijų pakete  ()

ES „palaidos“ Rusijos „Sberbank“ – „Reuters“ atskleidė naujo sankcijų Rusijos Federacijai paketo detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga susitarė dėl naujo 7-ojo sankcijų Rusijai paketo, pagal kurį bus įšaldytas visas „Sberbank“ užsienio turtas. Tai didžiausias Rusijos Federacijos bankas, kurio daugiau nei 50 % akcijų priklauso Rusijos valdžiai.

Tai pranešė „Reuters“.

Be viso Europos turto įšaldymo, planuojami ir „Sberbank“ sandorių apribojimai. Bus leidžiamos tik finansinės maisto ir trąšų pirkimo operacijos.

Anksčiau Rusijos bankui buvo taikomos tik sektorinės asociacijos sankcijos, o dabar jo laukia blokuojantys apribojimai. Jis jau atjungtas nuo SWIFT.

Žinoma, kad į 7-ąjį sankcijų paketą pateks 48 aukšti Rusijos pareigūnai, tarp jų vienas vicepremjeras ir keli Rusijos respublikų vadovai. Be to, „juodąjį sąrašą“ papildys 9 Rusijos įmonės, tarp jų ir „Sberbank“.

Nauju sankcijų paketu Europos Sąjunga taip pat įveda Rusijos aukso embargą, išplečia karinių technologijų eksporto į Rusijos Federaciją apribojimus, draudžia įmonėms teikti Rusijos Federacijai apskaitos, audito ir konsultavimo paslaugas.

 

Iš didžiųjų Rusijos bankų sankcijų šiuo metu yra tik „Gazprombank“, per kurį europiečiai atsiskaito Rusijos Federacijai už energijos išteklių pirkimą. Vengrija, kuri neatsisakė savo prorusiškos politikos net po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą, kategoriškai priešinosi jo įtraukimui į „juodąjį sąrašą“.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()