JAV drebina skandalinga Senato ataskaita: „Kinija skverbiasi į galingiausią pasaulyje centrinį JAV banką, grasina JAV ekonomistams areštais ir kalėjimu“  ()

Nežinoma, ar buvo pažeista jautri ekonominė informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje įsikūrę pareigūnai JAV centrinio banko darbuotojams siūlė pelningas sutartis mainais už konfidencialią informaciją.

Bene labiausiai šokiruojančios tyrimo detalės buvo susijusios su Federalinės rezervų sistemos (FED) ekonomistu.  2019 m. jis išvyko į Šanchajų.  Kinijos pareigūnai iš karto jį susekė ir grasino įkalinti, jei jis neatskleis slaptos informacijos apie ekonominius rodiklius, įskaitant įvairius tarifus - tuomet kaip tik buvo JAV ir Kinijos prekybos karo pats įkarštis. Pasak pranešimo, ekonomistas kelionės metu buvo sulaikytas net keturis kartus. 

Darbuotojas pranešė apie incidentą Fed, kuris informaciją persiuntė Valstybės departamentui ir FTB.

FED pradėjo savo vidinį tyrimą po to, kai šaltinis perspėjo, kad užsienio priešai siūlo „kompensuojamus sutartinius santykius“, bandydami užmegzti ryšius su FED darbuotojais.

FED atlikto tyrimo metu buvo nustatytas buvęs darbuotojas, kuris bandė įtraukti net 13 tyrėjų, dirbančių aštuoniuose FED regioniniuose bankuose.

 

Kongreso ataskaitoje aprašomi keli incidentai, susiję su kai kuriais iš 13 asmenų, įskaitant tą, kuris gavo su Kinijos vyriausybe susijusio asmens prašymą suteikti konfidencialią informaciją apie trijų regioninių FED bankų prezidentų požiūrį į palūkanų normų didinimą.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad FED pradėjo drausti pareigūnams priimti atlyginimus iš šalių, įskaitant Kiniją, kai Kongresas pradėjo tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()