[Žinios trumpai] Elžbietos II laidotuvių scenarijus buvo papildytas naujomis detalėmis – to nebuvo 70 metų  ()

Odos dirbtuvės Didžiojoje Britanijoje jau sulaukė didelio užsakymo pasiūti odinius slopintuvus varpams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-08 [Žinios trumpai] Elžbietos II laidotuvių scenarijus buvo papildytas naujomis detalėmis – to nebuvo 70 metų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalienės mirties ir laidotuvių dieną visoje JK skambės varpai, bet ne tradiciniai, o nutildyti – „The Sun“ praneša apie naujas atsisveikinimo su monarche ceremonijos detales.

Vykdant operaciją „Londono tiltas“, Jos Didenybės laidotuvių ir mirties valandą skambės nutildyti varpai.

Varpų garsą slopins specialios odinės movos, kurių pasiuvimui didelį užsakymą jau gavo odos dirbtuvės. Paskutinį kartą jos buvo naudojamos daugumoje 16 000 Didžiosios Britanijos bažnyčių prieš 70 metų po Elizabeth II tėvo George'o VI mirties.

„Pridėjus garso slopintuvus varpai skamba liūdnai, panašiai kaip thud, thud, thud, o ne dong, dong, dong. Tai reiškia pagarbą monarchės tarnybai ir jos gyvenimo atminimo pagerbimą“, – žurnalistams sakė Bažnyčios varpininkų centrinė taryba.

Į slaptą kodinio pavadinimo „Operacija Londono tiltas“ planą taip pat įtrauktos priemonės dėl padidinto saugumo, nenumatytų „Covid“ atvejų ir net karališkosios šeimos socialinės žiniasklaidos paskyros.

 

Jame kruopščiai aprašomas pasiruošimas 10 dienų nuo monarcho mirties iki valstybinių laidotuvių Vestminsterio abatijoje. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()