„Metas Putinui sumokėti už šią beprotybę“: Vokietijos „Žaliųjų“ vadovė paragino perduoti rusų aktyvus Ukrainai – sumos siektų milijardus  ()

Putinas ir jo aplinka atsakingi už karą, todėl privalo apmokėti humanitarinę pagalbą Ukrainai ir šalies atstatymą, pareiškė Ricarda Lang.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-05 „Metas Putinui sumokėti už šią beprotybę“: Vokietijos „Žaliųjų“ vadovė paragino perduoti rusų aktyvus Ukrainai – sumos siektų milijardus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos užšaldyti patekusių po sankcijomis rusų aktyvus būtina nukreipti pagalbai Ukrainai. Tokią nuomonę išsakė partijos Aljansas 90/Žalieji (Bündnis 90/Die Grünen) viena iš įkūrėjų Ricarda Lang, savaitraščiui Welt am Sonntag duotame interviu, publikuotame šeštadienį, lapkričio 5 dieną.

Atsižvelgiant į besiartinančią žiemą ir didėjančią karo žalą, būtina aktyviau Ukrainai tiekti humanitarinę pagalbą ir stengtis atstatyti šalį, pareiškė ji.

„Rusai stengiasi perkelti karą į kita šalies dalis ir sunaikinti svarbiausius infrastruktūros objektus, tokius, kaip rajoninės katilinės ir elektrinės. Tai gali sukelti humanitarinę katastrofą“, – pabrėžė Lang, argumentuodama savo požiūrį, kodėl Rusija jau dabar privalo apmokėti pagalbą Ukrainai.

„Putinas ir jo aplinka atsakingi už visą šią beprotybę, todėl jis ir jo aplinka privalo apmokėti sąskaitas, – pareiškė Lang. – Juridiškai tai nėra paprasta, tačiau būtų absoliučiai teisinga. Čia reikia ieškoti kelių [įgyvendinti tokį scenarijų. – red.]“.

 

„Žaliųjų“ politikės žiniomis, „vien Vokietijoje užšaldyta keli milijardai eurų rusiškų aktyvų“. „Konkrečiai, tai rusų oligarchų pinigai. Europos mastu ši suma dar didesnė“, – paaiškino ji.

Rusų oligarchų užšaldymas ES

Eurokomisijos duomenimis, 2022 metų liepą ES, vykstant Rusijos karui prieš Ukrainą, užblokavo beveik 14 mlrd. eurų vertės rusų oligarchų aktyvus.

Prasidėjus rusų invazijai į Ukrainą, Briuselis į sankcijų sąrašą įtraukė daug rusų verslininkų, kaltinamų karo palaikymu. Kovo pradžioje ЕС sudarė specialų padalinį, skirtą stiprinti Europos Sąjungos šalių narių bendradarbiavimą, ieškant rusų oligarchų turto. Taip per mėnesį buvo užšaldytas rusų turtas, kurio vertė 29,5 mlrd. eurų, įskaitant rusų oligarchų ir Rusijos banko lėšas.

 


www.dw.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()