[Žinios trumpai] Vokietija gali blokuoti 7,5 mlrd. eurų išmokų Vengrijai: skelbiama, kas vyksta  ()

Vokietijos valdančioji partija ragina kanclerį Olafą Scholzą paremti milijardų ES lėšų išmokėjimą Vengrijai tik tuo atveju, jei Budapeštas įrodys, kad yra rimtai nusiteikęs spręsti prieštaringus klausimus, susijusius su teisinės valstybės principu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė  „Europos Pravda”.

Kitą mėnesį ES šalys turės apsispręsti, ar sustabdyti maždaug 7,5 mlrd. eurų ES lėšų skyrimą Vengrijai pagal teisinės valstybės sąlygų mechanizmą, arba nuspręsti, kad antikorupcinių reformų, kurias Budapeštas siūlo kaip laikinąją priemonę, pakanka sankcijoms panaikinti.  

Panašiai ES stabdo Vengrijos galimybę gauti 5,8 milijardo eurų atkūrimo lėšų po koronaviruso pandemijos ir reikalauja tolesnių teismų reformų prieš išleisdama pinigus.

Bundestago parlamentarai iš O. Scholzo socialdemokratų partijos ir Žaliųjų ir Laisvųjų demokratų partijos planuoja ketvirtadienį pateikti balsavimui pasiūlymą, kuriame bus „prašoma" vyriausybės „atsargiai įvertinti", ar Vengrijos reformos yra turinčios „tvarų poveikį praktikoje". Jei taip nėra, vyriausybė turėtų parengti atitinkamas išvadas ir balsuoti už mokėjimų Budapeštui sustabdymą.

Rezoliucijoje daugiausia dėmesio skiriama 7,5 milijardo eurų sumai, kuriuos ES šalys gali įšaldyti pagal teisinės valstybės sąlygų mechanizmą, tačiau neigiamas vertinimas taip pat gali turėti įtakos papildomų 5,8 milijardų eurų lėšų kovai su koronaviruso pasekmėmis skyrimui.

 

„Kyla rimtų abejonių dėl Vengrijos vyriausybės politinės valios vykdyti būtinas reformas ne tik žodžiais, bet ir darbais", – teigiama dokumente.

Europos Komisija raginama „užtikrinti", kad Vengrijos siūlomų reformų pakaktų visiems atitinkamiems teisinės valstybės trūkumams pašalinti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()