[Žinios trumpai] Raudonoji linija: Bidenas pirmą kartą asmeniškai susitiks su Xi Jinpingu - bus labai rimtas pokalbis  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas susitiks lapkričio 14 d. Indonezijoje vyksiančio G20 viršūnių susitikimo kuluaruose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 [Žinios trumpai] Raudonoji linija: Bidenas pirmą kartą asmeniškai susitiks su Xi Jinpingu - bus labai rimtas pokalbis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėjančiame G20 viršūnių susitikime Joe Bidenas ketina „sąžiningai ir tiesiogiai" aptarti su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu Rusijos karą su Ukraina. Tai bus pirmasis asmeninis politikų susitikimas nuo JAV prezidento inauguracijos.

Tokį pranešimą paskelbė Baltųjų rūmų spaudos tarnyba.

Tikimasi, jog viena iš pokalbių temų bus Kinijos lyderio ir Vladimiro Putino santykiai beveik devynis mėnesius trunkančio karo Ukrainoje fone.

„Manome, kad šis susitikimas bus nuodugnus ir prasmingas lyderių pokalbis, kurio tikslas – geriau suprasti vienas kito prioritetus ir ketinimus", – sakė aukšto rango J. Bideno administracijos pareigūnas.

Bendro vadovų pareiškimo po susitikimo nebus, nes derybomis nesiekiama konkretaus rezultato. Anksčiau J. Bidenas prisipažino, kad derybų su Kinijos vadovu metu nori išlyginti  tarp Vašingtono ir Pekino esančią įtampą.

 

„Kai mes kalbėsime, aš noriu išdėstyti, ką reiškia kiekviena mūsų raudona linija, ir suprasti, kas, jo nuomone, yra svarbiausi Kinijos nacionaliniai interesai", – sakė J. Bidenas.

Tikriausiai šiuo atveju buvo kalbama apie Kinijos grėsmę Taivanui. Baltieji rūmai ne kartą perspėjo Kinijos politikus dėl konflikto kurstymo ir grasino rimtomis pasekmėmis. Per J. Bideno prezidentavimą politikai oficialias derybas vedė penkis kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()