[Žinios trumpai] Japonijoje siaučia gamta: visoje šalyje chaosas – žuvusių ir sužeistų nuolat daugėja (Video)  ()

Gausus sniegas Japonijoje nusinešė 17 žmonių gyvybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gausus sniegas Japonijoje nusinešė 17 žmonių gyvybių, daugiau nei 90 buvo sužeisti. Šimtai namų liko be elektros, automobiliai strigo greitkeliuose didelėse spūstyse, sustojo dešimtys traukinių ir atšaukti lėktuvų skrydžiai.

„Voice of America“ duomenimis, praėjusią savaitę šiauriniuose šalies regionuose iškrito gausus sniegas. Priešgaisrinės apsaugos ir nelaimių valdymo agentūros duomenimis, iki pirmadienio ryto, gruodžio 26 d., aukų skaičius siekė 17, o sužeistųjų – 93.

Daugelis piliečių buvo sužeisti arba žuvo nukritę, bevalant stogus. Kai kurios aukos buvo rastos po storomis sniego krūvomis.

Niigatos prefektūroje, garsėjančioje ryžių auginimu, kai kurie mochi ir lipnių ryžių pyragaičių – pagrindinių Naujųjų metų švenčių – gamintojai negalėjo pristatyti prekių savo klientams arba atliko tai stipriai vėluodami.

Daugelyje šiaurės rytų Japonijos regionų iškrito tris kartus daugiau sniego nei vidutiniškai per sezoną.

Storas sniego sluoksnis šiauriausioje pagrindinėje Japonijos saloje griovė elektros tinklų stulpus ir Kalėdų rytą be elektros liko apie 20 000 namų. Tą pačią dieną jis buvo atkurtas daugumoje vietovių, pranešė šalies Ūkio ir pramonės ministerija.

 

Dešimtys traukinių ir skrydžių Japonijos šiaurėje buvo sustabdyti iki sekmadienio, gruodžio 25 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: