Armėnija kelia bangą: į šuns dienas išdėjo Rusijos karines pajėgas ir jau skelbia Rusijos taikdarių pakaitalą Karabache  ()

Armėnijos premjeras pareiškė, kad Rusija nepajėgi užtikrinti stabilumo Karabacho konflikto zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas vėl viešai kritikavo Rusiją, kaltindamas ją nesugebėjimu užtikrinti saugumo Karabache. Kalbėdamas vyriausybės posėdyje ministras pirmininkas paragino Rusijos pusę pateikti aiškų situacijos Lačino koridoriuje paaiškinimą ir pareiškė, kad Maskva turėtų kreiptis į JT Saugumo Tarybą, prašydama išsiųsti tarptautinį taikos palaikymo kontingentą į Karabachą, jei Rusijos taikdariai dėl „objektyvių ar subjektyvių" priežasčių negali vykdyti prisiimtų įsipareigojimų, praneša Armėnijos žiniasklaida.

Pašiniano teigimu, Jerevanas „yra Rusijos taikdarių kontingento buvimo Karabache rėmėjas, tačiau Rusijos taikdarių elgesys yra nepriimtinas". Armėnijos pusė ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su Rusija ir kitais tarptautiniais partneriais, siekdama užkirsti kelią padėties regione eskalavimui, pridūrė premjeras.

 

Be to, Armėnijos vyriausybės vadovas apkaltino Azerbaidžaną, sakydamas, kad yra įrodymų, „kad Azerbaidžano pusė ruošiasi provokacijai".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()