Pirmą kartą per trejus metus - Kinija atveria savo sienas užsienio turistams  ()

Dabar, norint patekti į šalį, užsienio turistams užteks tik neigiamo koronaviruso testo rezultato.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia panaikino draudimą atvykti į šalį užsienio turistams, įvestą po koronaviruso pandemijos protrūkio 2020 metų kovą.

Dabar užsieniečiams nereikės likti karantine, jiems užteks tik neigiamo PGR testo dėl koronaviruso, atlikto likus 48 valandoms iki kelionės, praneša BBC. Kinija užsieniečiams taip pat pradėjo išduoti įprastas vizas ir leidimus laikinai gyventi šalyje. O patys Kinijos piliečiai vėl gali gauti tarptautinius pasus.

Šiuo metu šalyje prasidėjo kasmetinis naujametinių kelionių sezonas – šiemet Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių ateis sausio 22 d. Todėl Kinijos piliečiai vyksta aplankyti giminių ir draugų. Kaip pažymima leidinyje, iki koronaviruso pandemijos kinų Naujųjų metų kelionės buvo laikomos didžiausia kasmetine migracija pasaulyje.

Tuo pačiu metu, panaikinus antikoronavirusinius apribojimus, 1,4 milijardo šalies gyventojų po beveik trejų metų izoliacijos susidūrė su natūralaus imuniteto šiai ligai stoka. Tuo pat metu šalies valdžia nustojo skelbti koronaviruso statistiką.

Primename, kad oficialiai per trejus pandemijos metus Kinijoje nuo koronaviruso mirė kiek daugiau nei 5 000 žmonių. Palyginti su kitų šalių statistika, šie duomenys atrodo neįtikėtini.

 

Tuo tarpu iš pačios Kinijos pasigirsta pranešimų apie perpildytas ligonines ir krematoriumus, o kaimyninėse šalyse baiminamasi, kad sienų atvėrimas sukels naują pandemijos bangą.

Šiuo atžvilgiu daugelis šalių galvoja apie apribojimus turistams iš Kinijos. Visų pirma, keliolika šalių jau įvedė privalomus testus kinams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()