[Žinios trumpai] Prasideda „Rammstein“ - Rusijoje skelbiama apie Armagedoną  (1)

Maskva atkreipė dėmesį į pareiškimus apie naujos sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Pasak Rusijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo, branduolinės valstybės nepralaimėjo didelių karinių konfliktų, nuo kurių priklauso jų likimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pralaimėjimas plataus masto kare su Ukraina išprovokuos branduolinio karo pradžią. Tokią nuomonę sausio 19 d. „Telegram" išsakė Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

D. Medvedevo grasinimai buvo išsakyti sausio 20 d., Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimo „Rammstein" oro bazėje išvakarėse.

„Rytoj NATO bazėje didieji kariniai lyderiai aptars naujas taktikas ir strategijas, taip pat naujos sunkiosios ginkluotės ir smogimo sistemų tiekimą Ukrainai. Ir tai iš karto po forumo Davose, kuriame neišsivysčiusios politinės partijos lankytojai kartojo kaip mantrą: „Kad pasiektų taikos susitarimą, Rusija turi pralaimėti", – rašė D. Medvedevas.

Jo nuomone, Vakarai turi padaryti išvadą, kad galios praradimas mūšio lauke taps branduolinio karo pradžia.

„Branduolinės jėgos nepralošė didelių konfliktų, nuo kurių priklauso jų likimas. Tai turėtų būti akivaizdu kiekvienam žmogui. Net ir Vakarų politikui, išlaikiusiam bent šiek tiek intelekto pėdsakų", – apibendrino jis.

Bet Medvedevas suklydo. JAV akademikas ir diplomatas Michaelas Anthony McFaulas, 2012–2014 m. ėjęs JAV ambasadoriaus Rusijoje pareigas, savo tviteryje paneigė Medvedevo teiginį, kad branduolinį ginklą turinčios valstybės nepralaimėjo nė vieno karo. Taip nutiko su JAV ir SSRS Afganistane ir JAV Vietname.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)

Komentarai (1)