Labai rimtas smūgis Rusijos bankams: skelbiama, ką daro Turkija, Kinija ir JAE  ()

Rusijos Federacijos bankų sistema nesusitvarko su sankcijomis, o draugiškos jai šalys atsisako pagelbėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos lažybos dėl paramos iš „draugiškų“ šalių, susidedančių iš JAE, Turkijos, Kinijos ir daugelio posovietinių šalių, žlugo. Šios valstybės išsakė palaikymą bankų sektoriui įvestoms sankcijoms. Skundus tariamiems „sąjungininkams“ pateikė „Rosbank“ valdybos atstovas.

Rachmaninas teigė, kad net tarp draugiškų šalių parama Rusijai krenta. Jo kolegos neskuba dirbti su bankais, kuriems taikomi apribojimai iš Vakarų.

Jį nustebino Kinijos pozicija, kurios valstybiniai bankai atsisako priimti mokėjimų pervedimus iš finansinių institucijų pagal sankcijas. Kinijos valiutos naudojimas, siekiant apeiti sistemą, tapo sudėtingas dėl privalomo SWIFT naudojimo.

Turkijos bankai taip pat nenorėjo rizikuoti dėl bendradarbiavimo su Rusijos bankais, kuriems taikomos sankcijos. Susiklostė situacija, kai galimybę dirbti su Turkija turi tik antriniai Rusijos Federacijos bankai, kurių apribojimai nepalietė.

Problemos JAE yra susijusios su vietos reguliuotojų veiksmais, kurie nepritaria prekybai su Rusijos Federacija vien tik dirhamais. Vis dar yra poreikis veikti JAV doleriais, o tai kelia sunkumų.

 

Neįmanoma švelniai apeiti visų sunkumų bendradarbiaujant su Kazachstanu, Uzbekistanu ir Tadžikistanu. Nacionalinė Rusijos bankų sistema virsta pasaulio priešu.

Yra žinoma, kad dvidešimčiai didelių Rusijos Federacijos bankų buvo nustatytos Vakarų sankcijos. Devynios pagrindinės institucijos, įskaitant Sberbank, VTB, Rosselchozbank, prarado galimybę atlikti SWIFT pervedimus. Valstybiniai bankai negali atlikti operacijų eurais ir JAV doleriais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()