Jie jau Ukrainoje – kas žinoma apie grupuotę „Redan“, dėvinčią mįslingo voro ženklus (Foto, Video)  ()

Pastaruoju metu internete plinta informacija apie „privačią karinę kompaniją“ „Redan“. Ypač Rusijoje masiškai sulaikomi jaunimo subkultūros gerbėjai. Tačiau ši banga pasiekė ir Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupę sudaro anime (japoniška animacija) gerbėjai. Jaunimas dėvi marškinėlius su voru ir numeriu 4. Tai nuoroda į anime „Hunter x Hunter“.

Subkultūros atstovai save vadina neformalais. Jie priešinasi futbolo gerbėjams, migrantams ir žmonėms iš Kaukazo. Tačiau jie sako, kad „privati karinė kompanija“ pavadinimas yra pokštas. Grupuotės nariai nesieja savęs su jokia privačia karine kompanija.

 

Šiam judėjimui vadovauja vaikinas, vardu Ali, kuris yra kompiuterinių žaidimų „Dota 2“ ir „CounterStrike“ žaidėjas. Apie jį mažai žinoma.

Daugelyje Rusijos prekybos centrų paaugliai jau išgarsėjo susirėmimais su futbolo gerbėjais. Jiems iškeltos net kelios baudžiamosios bylos.

Šio judėjimo banga jau pasiekė Ukrainą. „Redan“ gerbėjai buvo pastebėti įvairiuose Ukrainos miestuose, tarp jų ir Charkive, Lvive, Odesoje, ir Kyjive.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()