[ŽT] „2024 metais pinigų nebus, reikia atleisti 50% saugumo pajėgų“: verslininkas skelbia visišką Rusijos ekonomikos žlugimą  ()

Rusijos Federacijos ekonomika atsidūrė ant žlugimo slenksčio – taupant biudžeto lėšas, siūloma gerokai sumažinti valdininkų ir saugumo pareigūnų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas, milijardierius Olegas Deripaska pasiūlė atleisti valdininkus ir saugumo pareigūnus, kad būtų išsaugota ekonomika. Pasak jo, „kitais metais Rusijos biudžete pinigų nebus“.

Pasiūlymas buvo pateiktas Krasnojarsko ekonomikos forumo metu. Verslininkas teigė, jog pastaraisiais dešimtmečiais Rusijoje per daug išaugo valstybės aparatas ir valstybinis kapitalizmas.

„Valdininkų skaičių mažinti du ar tris kartus, teisėsaugos pareigūnų - porą kartų. Suprantame, kad tai yra rimta našta ekonomikai“, – sakė O. Deripaska.

Jo nuomone, Rusijai dabar reikia rinkos ekonomikos su konkurencija, užsienio investuotojais ir teisinės valstybės principu. Tačiau jis neatsižvelgė į tai, kad kol Kremlius kariauja prieš Ukrainą ir aneksuoja teritorijas, Rusijos Federacijoje investicijų nebus, o V. Putino režimo santykis su teise visada buvo ypatingas.

 

Beje, Krasnojarsko gubernatorius Aleksandras Usas mielai priėmė O. Deripaskos pasiūlymą atleisti valstybės darbuotojus, pareiškęs, kad yra pasirengęs „mažinti etatus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()