[ŽT] Naujas smūgis Rusijai: Lenkijos, Estijos, Lietuvos ir Latvijos lobizmas ES  ()

Europos Sąjunga kuria mechanizmą, kuris blokuotų suskystintų gamtinių dujų importą iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė leidinys „Bloomberg“, susipažinęs su atitinkamu dokumentu.

ES vyriausybės netrukus turės galimybę neleisti Rusijos eksportuotojams rezervuoti SGD terminalų, kurie reikalingi dujų tiekimui. Šis mechanizmas leis europiečiams sumažinti energijos nešėjų srautą iš Rusijos Federacijos ir taip dar labiau tapti nepriklausomiems nuo Maskvos.

„Negalėsime grįžti į status quo, kai Rusijos Federacija ir toliau bus mūsų pagrindinė dujų tiekėja… Turime apsisaugoti“, – tokias priemones aiškino ES energetikos komisarė Kadri Simson.

Šį klausimą ES energetikos ministrai svarstys antradienį, kovo 2 d., susitikime Briuselyje. Kitas mechanizmo įgyvendinimo etapas bus jo svarstymas Europos Parlamente. Svarbu pažymėti, jog šio dokumento lobizmu užsiima Lenkija, Estija, Lietuva ir Latvija. Rusijos dujų tiekimas į Europą po plataus masto Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą nukrito iki rekordiškai žemo lygio.

 

 

Jei naujasis mechanizmas bus priimtas, Rusija visiškai praras Europos dujų rinką. Dėl vykstančių įvykių sumažės pajamos į Rusijos Federacijos biudžetą, pablogės šalyje ekonominė ir socialinė padėtis, dėl ko Kremlius gali sustabdyti agresiją prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(2)
(68)

Komentarai ()