„Su Rusija visai blogai“. Čekijos prezidentas perspėja Europą ruoštis blogiausiam  ()

Išrinktasis Čekijos prezidentas Petras Pavelas netiki greitu „nušvitimu“ Rusijoje ir jos normalių santykių su pasauliu užmezgimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pasakė interviu „Suspilne“ metu, informuoja „Europos tiesa“.

„V. Putinui pasitraukus gali kilti įvairių vidinės kovos dėl valdžios Rusijos Federacijoje scenarijų. Galbūt naujasis vadovas bus labiau linkęs atkurti dialogą ir bendradarbiavimą. Arba tai bus kažkas dar blogesnio už V. Putiną. Sunku atspėti, bet manau, kad Rusijos Federacija dar ilgai bus nestabili, atsižvelgiant į struktūrinių problemų skaičių jos ekonomikoje ir visuomenėje. Taigi mes turėsime gyventi šioje realybėje. Štai kodėl mums visiems svarbu būti pasiruošusiems glaudžiai bendradarbiauti ir turėti planą, kaip spręsti įvairius variantus“, – pažymėjo P. Pavelas.

Čekijos prezidentas taip pat paaiškino savo žodžius, išsakytus Miuncheno saugumo konferencijoje, kad Rusijos Federacijos destabilizacija ir dezintegracija nėra pats geriausias Vakarų scenarijus, nes tuomet reikės vesti dialogą su kažkuo.

 

„Turbūt geriausias scenarijus būtų, jog Rusija suprastų, kad negali laimėti karo. Nelieka kito pasirinkimo, kaip tik derėtis, nes jų ekonominė padėtis tokia bloga, kad reikia atkurti bent kokius ryšius su aplinkiniu pasauliu. Ne tik su Kinija, bet ir su Europos šalimis. Tai turbūt būtų geriausias įmanomas scenarijus. Tada galėtume pradėti kalbėti apie galimus santykių gerinimo būdus“, – pažymėjo P. Pavelas.

Kartu jis pripažino, kad dabar nelabai realu tikėtis šio „geriausio scenarijaus“.

„Dabartinė vadovybė kaltę dėl karo Ukrainoje suverčia Vakarams. Jie nemato iš savo pusės jokios klaidos. Kai sakau „jie“, turiu galvoje ne tik Rusijos vadovybę, bet ir didžiąją daugumą rusų, kurie yra įsitikinę, esantys paskutinė krikščioniškų vertybių šventovė ir turi saugoti ją nuo dekadentiškų Vakarų. Tai keista situacija. Taigi manau, kad tikriausiai bus kitų, realesnių variantų. Ir viename iš jų Rusija turės panašią naują vadovybę - jei ne V. Putiną, tai kažką panašaus. Ir tada, ko gero, akistata su Rusijos Federacija liks mums dar ilgus metus“, – pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()