ISW skelbia, kokį smūgį kalė Kinija: „Putinas* skubiai paskelbė pranešimą, kad nebūtų taip pažemintas“  ()

Rusijos Federacija nori parodyti savo „svarbą“ tarptautinėje arenoje, ypač Kinijos pareiškimo fone.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-07 ISW skelbia, kokį smūgį kalė Kinija: „Putinas* skubiai paskelbė pranešimą, kad nebūtų taip pažemintas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos ambasadorius ES Fu Congas aiškiai pasakė, kad Pekino ir Maskvos „draugiški santykiai“ nėra tokie „draugiški“, kaip teigia politikai. Atsižvelgdamas į tai, Putinas nusprendė padaryti savo pareiškimą, kad nebūtų taip pažemintas.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai įsitikinę, kad Putino kalba užsienio valstybių ambasadoriams Rusijos Federacijoje yra bandymas pristatyti savo šalį kaip neva vis dar reikšmingą tarptautinėje arenoje.

Balandžio 5 dieną Kremliuje Putinas susitiko su 17 naujų ambasadorių, kuriems įteikė skiriamuosius raštus. Savo kalboje Rusijos diktatorius išsakė ne vieną, o iš karto kelis pareiškimus dėl Rusijos partnerių Artimuosiuose Rytuose.

Kremliaus vadovas kalbėjo apie Siriją, kuri yra „patikima Maskvos partnerė“. Be kita ko, Putinas paminėjo ir bendradarbiavimą su Pietryčių Azijos valstybių asociacija.

 

ISW analitikai neabejoja, kad Putinas tokias kalbas išsakė Kinijos ambasadoriaus ES pareiškimo apie Kinijos „beribę draugystę“ su Rusija fone. Putinas vis dar mano, kad Rusija yra „gerbiama“ tarptautinėje arenoje ir turi „tikrų draugų“.

 

Kinijos ambasadorius ES Fu Congas aiškiai pasakė, kad daugelis pasaulio žiniasklaidos ir politikų klaidingai interpretavo Putino ir Xi pasirašytą dokumentą, kuriame kalbama apie „beribę draugystę“.

* Vladimiras Putinas Tarptautinio baudžiamojo teismo kaltinamas nusikaltimais žmonijai. Išduotas jo arešto orderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: