„Kinija žaidžia labai sudėtingą žaidimą“. Kremlius rimtai sunerimo, ką daro Xi Jinpingas  ()

Kinija žaidžia labai sudėtingą žaidimą – Kasjanovas pasiūlė, kaip Xi Jinpingas gali pasinaudoti Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius labai nerimauja, kad Kinija Vladimiro Putino agresijos nei palaiko, nei smerkia. Pekinas yra pagrindinis Rusijos diktatoriaus sąjungininkas, todėl jis nori, kad Xi Jinpingas užimtų aiškesnę poziciją.

Kaip Xi Jinpingas pasinaudoja Rusija savo reikalams „24 kanalui“ pasakojo buvęs Rusijos ministras pirmininkas (2000–2004 metais) Michailas Kasjanovas.

Michailas Kasjanovas pažymėjo, kad Putinui tokia neutrali pozicija nelabai patinka ir nori labiau ją perimti į savo rankas. Jam tai neišeina, nes Kinija žaidžia labai sudėtingą žaidimą.

Anot politiko, silpnas Putinas labai naudingas Kinijai su tomis problemomis, kurias dabar turi Rusijos diktatorius.

„Kinijai reikia Putino Rusijos. Su pranašumais, kurie yra prieinami prekyboje ir įvairiuose ekonominiuose projektuose“, – paaiškino Kasjanovas.

 

Jo teigimu, Kinijai naudingas naftos, dujų tiekimas sumažintomis kainomis, taip pat kitų prekių. Be to, dabar pradedama tiekti ir grūdus. Visa tai Kinijai labai naudinga ir reikalinga.

„Tai nėra kažkokia priklausomybė. Kinijai Rusijos tiekimo labai nereikia, tačiau diversifikacija, visų pirma naftos žaliavų atžvilgiu, yra svarbi“, – pridūrė Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()