[ŽT] Lenkija galingai sumalė Macroną  (1)

Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis perspėjo atskirus Europos lyderius nebandyti Europoje propaguoti „strateginės autonomijos“ nuo JAV politikos, priešingai, ragindamas plėtoti Europos strateginį bendradarbiavimą su Vašingtonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Ukrinform“.

Taip M. Morawieckis reagavo į Prancūzijos prezidento E. Macrono žodžius, kuris po vizito Kinijoje žurnalistams pareiškė, kad Europa turėtų kurti „strateginę autonomiją“, nemėgdžioti visos JAV ir nesivelti į „ne mūsų krizes“.

„Kai kurie Vakarų lyderiai svajoja apie bendradarbiavimą su visais, įskaitant Rusiją ir kai kurias galingas Tolimųjų Rytų valstybes. Perspėjame dėl to, žinoma, norime gyventi taikoje su visais. Tačiau užuot kūręs strateginę autonomiją nuo JAV, aš noriu pasiūlyti strateginę partnerystę su JAV“, – pabrėžė Lenkijos vyriausybės vadovas.

M. Morawieckis pažymėjo, kad JAV dabar garantuoja Europos, ypač jos rytinės dalies, saugumą. Todėl Varšuva nori plėtoti strateginę partnerystę su Vašingtonu, kuri ir bus šio vizito į JAV akcentas.

 

Anot jo, Lenkija ES pirmininkaus mažiau nei po dvejų metų, o būtent transatlantinį bendradarbiavimą, ES ir JAV sąjungą Varšuva nori padaryti „svarbiausiu pirmininkavimo tašku“.

Anksčiau E. Macronas paskelbė apie būsimą Europos „strateginę autonomiją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(1)
(86)

Komentarai (1)