Moteris išėjo iš urvo, kuriame viena gyveno net 500 dienų! Skelbiama, kaip ją tai paveikė (Video)  ()

Kai ji įžengė į urvą, jai buvo 48 metai. Kitus du gimtadienius ji šventė urve.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažai bendraudama su išoriniu pasauliu, dabar 50 metų Ispanijos ekstremalaus sporto atletė įveikė 500 dienų iššūkį, per kurį ji gyveno 70 m gylyje esančiame urve šalia Granados miesto Ispanijoje.

Elitinė alpinistė Beatriz Flamini išlipusi iš urvo šypsojosi, kol pratinosi prie pavasario šviesos pietų Ispanijoje. Kalbėdama su ten buvusia žiniasklaida, ji sakė, kad laikas prabėgo greitai ir ji nenorėjo išeiti.

„Kai jie atėjo manęs pasiimti, aš miegojau. Maniau, kad kažkas atsitiko. Aš pasakiau: „Jau? Tikrai ne“. Aš nebuvau baigusi skaityti savo knygos“, – sakė ji.

Pasak Flamini palaikymo komandos, ji sumušė pasaulio rekordą kaip ilgiausiai urve gyvenęs žmogus. Eksperimentą stebėjo mokslininkai, tyrinėję žmogaus smegenis ir cirkadinius ritmus.

 

Flamini įlindo į urvą 2021 m. lapkričio 20 d., šeštadienį. Per tą laiką, kurį sportininkė praleido urve, praėjo daug istorinių įvykių: prasidėjo plataus masto Ukrainos karas, Ispanijoje pasibaigė COVID ribojimai, mirė JK karalienė Elžbieta II.

Būdama po žeme Flamini treniravosi, mezgė vilnones kepures ir skaitė knygas. Pasak jos pagalbinės komandos, ji dvejomis „GoPro“ kameromis fiksavo savo laiką urve, ir sunaudojo 1000 litrų vandens. Į urvą ji pasiėmė 60 knygų.

„65 dieną nustojau skaičiuoti ir praradau laiko suvokimą“, – sakė ji. Jos dėmesys buvo skiriamas sveikai mitybai ir ramybės mėgavimuisi. Ji nekantriai laukė tokių skanėstų kaip avokadai, švieži kiaušiniai ir švarūs marškinėliai, kuriuos jai atsiųsdavo palaikymo komanda. Ji taip pat pasirūpino jos atliekomis.

 

„Su savimi garsiai nekalbėjau, bet turėjau vidinių pokalbių ir labai gerai sutardavau su savimi“, – juokavo ji.

„Turite išlikti sąmoningas savo jausmams. Jei bijai, tai natūralu, bet niekada neleisk panikuoti ir netapsi suparalyžiuotas“.

Ji teigė, kad jokiomis aplinkybėmis, net ir šeimos mirties atveju, jos komanda neturėtų su ja susisiekti. Psichologų, mokslininkų, urvų ekspertų ir fizinių trenerių komanda stebėjo Flamini, kad įgytų žinių apie tai, kaip socialinė izoliacija gali paveikti laiko suvokimą, miegą ir smegenų procesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()