Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis  (15)

Pietų Korėjos nepilnamečių prieiga prie online žaidimų bus ribojama. Kultūros, sporto ir turizmo ministerija balandžio 12 dieną išleido potvarkį, skirtą kovai su paauglių priklausomybe nuo žaidimų. Nuo šiol naktimis žaisti bus draudžiama pradinių ir vidurinių mokyklų moksleiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bus ribojama prieiga prie devyniolikos MMORPG žanro žaidimų (beveik 80% online žaidimų rinkos šalyje) – tame tarpe ypač populiarių „Maple Story“, „Mabinogi“ ir „Barameui Nara“. Kiekvieną naktį 6 valandas žaidimai bus neprieinami. Laiką, kada galios draudimas žaisti, gali nustatyti patys vaikai arba jų tėvai: nuo 0:00 iki 6:00, nuo 1:00 iki 7:00, nuo 2:00 iki 8:00. Be to, žaidimus kuriančios kompanijos rink statistiką apie žaidimų seansus. Tokiu būdu tėvai galės žinoti, kiek valandų per dieną jų vaikai skiria žaidimams. Taip pat bus įdiegta speciali "sulėtinimo" sistema, kuri automatiškai stipriai sumažins interneto ryšio spartą, jei bus nustatyta, jog vaikas prie kompiuterio praleido pernelyg daug laiko be poilsio.

Sociologinių apklausų metu paaiškėjo, kad priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų turi iki 40% vyriškos lyties Pietų Korėjos mokinių. Šį kovą visuomenės informavimo priemonėse išplito žinia apie kompiuterinių žaidimų gerbėjų šeimą, kuri badu numarino savo 3 mėnesių dukrą. Tėvai daug laiko leido žaidimų klubuose ir beveik nepasirodydavo namie. Po šio įvykio šalies valdžia paskelbė nacionalinę programą, skirtą kovai su priklausomybe nuo kompiuterinių žaidimų.

"Sulėtinimo" sistema jau testuojama su keturiais internetiniais vaidmenų žaidimais, į kurių tarpą patenka Pietų Korėjoje populiarūs "Dungeon & Fighter" ir "Dragon Nest". Artimiausiu metu bus pradėtas testavimas su visais potvarkyje numatytais žaidimais, kurie užima maždaug 79% vietinės internetinių žaidimų rinkos. Nors tai yra pirmas tokio tipo politikų sprendimas, kritikai įsitikinę, jog vaikai ir paaugliai ras būdų, kaip "apeiti" visus suvaržymus. Be to, kai kurie žaidimų kūrėjai teigia, jog apribojimai nutaikyti ne į tuos žaidimus, kaip pavyzdį nurodydami tai, kad į minėtąjį 19 žaidimų sąrašą neįtrauktas populiarusis "Lineage" ir kai kurie kiti produktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)