G7 Japonijoje priėmė svarbų sprendimą dėl įšaldyto Rusijos turto: Maskvai gresia didžiulės reparacijos  ()

G7 paragino taikyti griežtesnes sankcijas Rusijos Federacijai ir bausti tuos, kurie padeda jas apeiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijoje baigėsi G7 šalių užsienio reikalų ministrų susirinkimas. Didžiojo septyneto susitikime Japonijoje buvo priimtas svarbus sprendimas dėl įšaldyto Rusijos turto – Rusijai vis tiek bus atimti užsienyje esantys pinigai. Šalis agresorė turės sumokėti Ukrainai reparacijas už kruviną užkariavimo karą ir jo pasekmes.

Buvo kalbama apie įšaldytus Rusijos turtus visame pasaulyje. Diplomatai ketina blokuoti Rusijos turtą iki karo Ukrainoje pabaigos.

„Mūsų jurisdikcijose esantis Rusijos suverenus turtas išliks nejudinamas, kol bus išspręstas konfliktas, susijęs su Rusijos įvykdytu Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimu“, – sakoma dokumente. Jame pažymima, kad ir koks būtų rezultatas, Rusija atlygins visą jos padarytą žalą. Ukraina gaus garantijas dėl reparacijų mokėjimo.

 

Be to, G7 viršūnių susitikime buvo aptartos antirusiškos sankcijos. Diplomatai reikalauja dar labiau sugriežtinti Maskvai sankcijų kilpą ant kaklo, kuri ir toliau duoda įsakymus bombarduoti Ukrainos miestus ir civilius gyventojus. Buvo raginama griežčiau laikytis Vakarų nustatytų ekonominių apribojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai ()