[ŽT] JAV yra pasirengusios pradėti branduolinį smūgį prieš Š. Korėją: kas vyksta?  ()

Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja pasiekė svarbų susitarimą, kuriuo siekiama atgrasyti galimą karinę agresiją iš KLDR pusės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas yra pasirengęs surengti branduolinį smūgį Šiaurės Korėjai, jei ji pradės branduolinę ataką prieš Seulą. Atitinkamą pareiškimą Pietų Korėjos prezidentas Yoonas Sok-yeolas padarė per aptarimą po derybų su JAV lyderiu Joe Bidenu.

Pasak jo, susitikimo metu buvo sutarta dėl neatidėliotinų prezidento konsultacijų mechanizmo Pchenjano branduolinio smūgio Pietų Korėjai atveju. Seulas užsitikrino atominio atsako pažadus, pabrėžė Pietų Korėjos lyderis. Tuo tarpu „Associated Press“ rašo apie Vašingtono planus Pietų Korėjoje dislokuoti savo branduolinius povandeninius laivus.

Tai įvyks pirmą kartą per daugiau nei 40 metų ir bus aiškus paramos Seului signalas, didėjant Šiaurės Korėjos branduolinei grėsmei. Žurnalistai kalbėjo apie „Vašingtono deklaracijos“, kuria siekiama sulaikyti Pchenjaną nuo karinės agresijos prieš Pietų Korėją, rengimą.

 

Darbas su dokumentu buvo vykdomas keletą mėnesių, o pagrindinis jo aspektas turėtų būti išplėstų pajėgumų suvaldyti KLDR demonstravimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()