[ŽT] „ES turi būti dėkinga Putinui“. Austrija skelbia netikėtą pareiškimą (Video)  (1)

A. Schallenbergas teigia, kad Rusijos diktatorius V. Putinas savo agresyviais veiksmais prieš Ukrainą suvienijo Europą prieš save patį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas, kalbėdamas konferencijoje „Time to Decide Europe Summit 2023“, pažymėjo, kad Europos šalių gyventojai tam tikra prasme gali padėkoti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, nusprendusiam pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą, kuri tęsiasi jau daugiau nei metus.

„Jo žiaurus išpuolis prieš Ukrainą mus sukrėtė. Jis pažadino iš svajonių ir sugrąžino į istorinę realybę, bet tuo pačiu įkvėpė, privertė naujai pažvelgti į pasaulio reikalus, be rožinių akinių ir troškimų... ES galėtų būti dėkinga Putinui“, – sakė Austrijos užsienio reikalų ministras. Politikas pridūrė, kad plataus masto Rusijos Federacijos karas, kurį pradėjo jos prezidentas V. Putinas, privertė ES valstybes vienytis ir sustiprėti.

 

„2022 m. vasario 24 d., kai karas sugrįžo į Europą, buvo tarsi ledo kibiras, sviestas mums į veidą. Ir šis ledo kibiras pažadino mus iš svajonių apie postnacionalinę ir postistorinę Europą“, – sakė A. Schallenbergas.

Austrijos diplomatas pridūrė, kad daugelis žmonių svajoja grįžti į įprastą komfortą ir stabilumą, tačiau dabar tai beveik neįmanoma. Anot jo, „senoji tvarka tarsi nori mirti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(5)
(33)

Komentarai (1)